Japanmuseum viert 220ste verjaardag von Siebold

Japanmuseum SieboldHuis viert vandaag de verjaardag van Von Siebold. 220 jaar geleden werd Philipp Franz von Siebold geboren in Würzburg, Duitsland.

Screen Shot 2016-02-17 at 17.10.26

De brief was in het Japanse nieuws te zien. De brief uit 1828 was gericht aan Von Siebold zijn ‘vriend’ Saitsi.

In verband met de verjaardag van Von Siebold werd er vanmiddag bekend gemaakt dat er een handgeschreven brief is gevonden. De brief stamt uit het jaar 1828. De brief werd gevonden tussen oude boeken en brieven bij de Kanda University of International Studies in Japan, waar de brief ook tentoongesteld zal worden.

 

 

siebold

Dit jaar herdenkt het SieboldHuis ook de 150ste sterfdag van Von Siebold. In het kader van de overlijdensdag van de arts, botanicus en reiziger vinden er verschillende activiteiten plaats in het museum. Informatie over de activiteiten zijn te vinden op de website van SieboldHuis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×