Meer banen bij universiteit voor mensen met beperking

Universiteit Leiden gaat meer mensen met een arbeidshandicap een werkplek bieden. Vorige week donderdag ondertekende Rector Magnificus Carel Stolker samen met Bas van Drooge, directeur bij DZB, van het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden, een overeenkomst.

De nieuwe samenwerking met DZB is ontstaan naar aanleiding van de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Het doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het werk te krijgen. Werkgevers hebben zich met het sociaal akkoord verplicht meer structurele werkplekken aan te bieden.

Werkplekken
Nu werken er 35 mensen met een verstandelijke beperking, psychische of fysieke beperking bij de universiteit via het DZB. Daar werken zij op uiteenlopende plekken. Zo verzorgen ze planten in de Hortus botanicus, ondersteunen ze de bibliotheek of werken ze in de administratie. Dankzij de overeenkomst krijgen meer mensen met een beperking de kans op een baan.

Sociaal belang
Bas van Drooge onderstreept het sociale belang van het creĆ«ren van meer werkplekken voor mensen met een beperking. ”Het gaat vaak om jonge mensen die niet aan de bak komen als hen geen kans wordt geboden. Wat voor leven hebben ze dan? Natuurlijk moet er wel eerst een goede inschatting gemaakt worden van de persoon en de juiste match worden gemaakt met de baan en organisatie”, Van Drooge.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×