(Foto: PR).

Soldaat van Oranje zoekt scholieren voor voorstelling in Leidse Schouwburg

Middelbare scholieren kunnen een bijdrage leveren aan de voorstelling ‘Als wij niets doen…’ in de Leidse Schouwburg op 4 mei. Samen met de castleden en het orkest van Soldaat van Oranje – De Musical worden verhalen of gedachten over het maken van keuzes in oorlogstijd voorgedragen.

De voorstelling ‘Als wij niets doen…’ staat in het kader van Theater Na de Dam. Op de avond van de nationale dodenherdenking zetten artiesten en theatermakers in heel Nederland zich in om deze dag nog meer betekenis te geven. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan zestig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Soldaat van Oranje – De Musical roept middelbare scholieren op een bijdrage te leveren aan de voorstelling in de Leidse Schouwburg. Dat  kan bijvoorbeeld een lied, voordracht of gedicht zijn met als thema oorlog, vrede, het maken van keuzes in oorlogstijd, moed, vriendschap, vijandschap of opoffering.

Scholieren kunnen zich tot 3 april aanmelden via de website van Soldaat van Oranje. De uitgekozen inzendingen worden door de scholieren zelf, of door iemand die zij daarvoor vragen, voorgedragen tijdens de voorstelling op 4 mei. De acteurs van Soldaat van Oranje spelen en zingen dan ook scenes en nummers uit de musical.

Cultuur Leiden soldaat van oranje


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×