Tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen werden drie medailles behaald door junioren van Leiden Atletiek. Eén daarvan was een zilveren plak bij het hinkstapspringen door Lucinde Wiersema (links op de foto). (Foto PR).

Junioren Leiden Atletiek winnen 3 medailles op NK

Junioren van Leiden Atletiek gingen afgelopen weekend met succes de strijd voor medailles aan tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn. De B- en A-junioren konden op twaalf onderdelen nationale titels behalen. Drie Leidse junioren namen een medaille mee naar huis.

B-junior Jeroen Reijman won een podiumplek op de 400 meter. Door een wat voorzichtige start kon hij niet de eerste plek veiligstellen. Reijman won met een tijd van 50.15 seconden, een fractie boven zijn clubrecord, een zilveren medaille. Royce Zaadnoordijk van de A-junioren, won brons op de 400 meter. Hij liep lang aan kop maar werd op het laatste moment alsnog ingehaald. Zaadnoordijk verbeterde met een tijd van 49.81 een persoonlijk record.

Bij het hinkstapspringen haalde Lucinde Wiersema een tweede plek op het podium. Bij haar derde poging sprong zij 11.07 meter ver. Het was nog even spannend door de vele pogingen die nog achter haar kwamen, maar niemand was sterk genoeg om Wiersema de zilveren plek te ontnemen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×