Eénrichtingsverkeer Herenstraat massaal genegeerd

Het inrijverbod dat sinds afgelopen vrijdag geldt voor de Herenstraat wordt massaal genegeerd. Doordat de Jan van Houtbrug voorlopig niet beschikbaar is voor zwaar verkeer, geldt de Herenstraat nu tijdelijk als calamiteitenroute voor alarmverkeer. Om dat in goede banen te leiden geldt er niet alleen een parkeer- en stopverbod op de rijbaan, maar is vrijdag ook eenrichtingsverkeer ingesteld. Vanaf de Witte Singel mogen motorvoertuigen de straat voorlopig niet in. De verbodsborden worden echter massaal genegeerd.

De afgelopen dagen heeft ‘Handhaving’ toezicht gehouden op de Herenstraat. Zij hebben geconstateerd dat de verbodsborden nog steeds genegeerd worden. Er zullen nu boetes van 140 euro uitgedeeld worden voor het negeren van de gesloten verklaring en 90 euro voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

112 Sleutelstad Leiden janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×