(Foto: PR).

Naast kerstbomenasiel ook bloembollenasiel bij Vrij Groen

Vrij Groen heeft er naast een kerstbomenasiel nu ook een bloembollenasiel bij waar mensen hun uitgebloeide bloembollen kunnen inleveren. De bollen worden geplaatst in de wijk Oegstgeest aan de Rijn zodat deze nog extra jaren kunnen bloeien en niet verloren gaan.

Bloemen die zijn uitgebloeid worden vaak weggegooid. Het is echter mogelijk om bollen van bijvoorbeeld narcissen, blauwe druifjes en hyacinten opnieuw te planten zodat ze nog jaren kunnen bloeien. Leiden kent al een bollenasiel bij Hoeve Cronensteijn. Vrij Groen heeft nu, in samenwerking met de Groencommissie van de wijkvereniging Oegstgeest aan de Rijn, een bollenasiel in Oegstgeest geopend.

Inleveren
De bloembollen kunnen het beste met blad en pot worden afgegeven. Zo is de kans op een goede doorstart het grootste. Bij de ingang van Vrij Groen, Rhijnhof 13, Oegstgeest, kunnen de bollen ingeleverd worden in een asielbak.

Verhuizing Vrij Groen
Ondanks dat Vrij Groen net een nieuw bollenasiel heeft geopend, gaat het aan het einde van dit jaar van het perceel af en verhuist het kerstbomen- en bloembollenasiel dus naar een andere plek. Projectleider van Vrij Groen, Anne Marie van Dam, kon nog niet zeggen wanneer en waar ze precies heen verhuizen. Ze kon daarentegen wel zeggen hoe het dan moet met de kerstbomen die mensen in december weer op halen van het kerstbomenasiel. ”Mensen kunnen hun kerstboom gewoon ophalen, daar hoeven ze niet bang voor te zijn. Eerder gaan we niet weg”, aldus Van Dam.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×