De bank kan nu voor zes maanden een voorraad poep aanleggen. (Foto: WikiMedia Commons).

Ruim 160 donoren voor nieuwe poepbank LUMC

Ruim 160 mensen hebben zich al aangemeld om hun poep te doneren bij de fecesbank. De ‘poepbank’ opende onlangs zijn deuren in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). “De aanmeldingen blijven binnendruppelen, maar voorlopig hebben we voldoende donoren”, aldus arts-microbioloog Liz Terveer.


Archief: Siem van der Salm sprak met Liz Terveer, werkzaam op de afdeling Medische Microbiologie bij het LUMC, over de oprichting van de poepbank.

Er zijn daarmee voldoende donoraanmeldingen binnen om voor de komende zes maanden een voorraad aan te leggen. “Waarschijnlijk neemt de vraag daarna toe”, vermoedt Terveer. De gezonde poep kan in de toekomst wellicht worden ingezet bij andere aandoeningen, zoals de ziekte van Crohn en chronische ontsteking van de dikke darm.

Eisen
“Vorige week kregen we veel mails binnen, toen het nieuws over de fecesbank naar buitenkwam”, aldus Terveer. “De aanmeldingen stroomden binnen. Via sommige kanalen, zoals het journaal, kreeg men te weinig informatie over de donoreisen.” Donoren moeten jonger zijn dan 50 jaar, over een goede gezondheid beschikken, in de buurt van Leiden wonen en een regelmatige stoelgang hebben.

Leiden Science poepbank


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×