(Afbeelding: PR).

Nieuwe dierenvoedselbank en dierenarts voor Leidse minima

Stichting Leiden Helpt gaat beginnen met een voedselbank speciaal voor huisdieren. De stichting wil zo Leidse gezinnen bijstaan die moeite hebben met het betalen van het voedsel van hun trouwe viervoeter of kat. De dierenvoedselbank moet in april van start gaan, komende maand begint Leiden Helpt met het inzamelen van dierenvoer in het Leids Trefpunt aan de Willem Barentszstraat. “We zijn ook aan het kijken of een dierenarts gratis of voor lage prijs zijn of haar diensten wil aanbieden aan de armsten van Leiden”, aldus Ron Flippo van stichting Leiden Helpt.


Ron Flippo over de nieuwe dierenvoedselbank.

De dierenvoedselbank gaat vanaf volgende week inzamelen, iedereen is daarbij welkom. Daarvoor kunnen zij ook iets terugkrijgen, zo kunnen ze bijvoorbeeld een zak hondenvoer inruilen voor een dvd. Zo wil Leiden Helpt een flinke voorraad dierenvoer aanleggen. Mensen met een terrarium kunnen echter niet bij. “We focussen ons op voer voor de gewone huis-tuin-en-keuken huisdieren. Dus geen voer voor salamanders die alleen krekels eten, haha!”

Ingeschreven
Het voer is bedoeld voor de huisdieren van de armere bewoners van de stad. Je moet ingeschreven staan bij de Stichting Leiden Helpt om aanspraak te maken op de hulp. Mensen die zich nu inschrijven, krijgen op hun pasje vermeld welke huisdieren zij hebben. De stichting hielp deze mensen al door bijvoorbeeld kleding en kerstpakketten te geven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×