ROC-student gamet 24 uur lang voor goed doel

Michiel Hartsuiker, student aan het ROC Leiden, heeft 222,31 euro ingezameld voor onderzoek naar Myalgische Encefalomelitis (ME/CVS). Dat deed hij door 24 uur lang te gamen. Met zijn bijdrage voor onderzoek naar de complexe ziekte, is er weer meer geld voor onderzoek naar een geneesmiddel voor de aandoening.

Myalgische Encefalomelitis is een ziekte waarbij er sprake is van ontstekingen in de hersenen en ruggenmerg die gepaard gaan met spierpijn en veel moeheid. De complexe ziekte heeft niet alleen gevolgen voor de hersenen, ook andere lichamelijke systemen zoals het immuunsysteem, die van de hart en bloedcirculatie, energievoorziening en hormoonproductie lijden eronder.

Blog ME/CVS
Studenten Gino Menger en Kris Nankoemaransing maakte op weg naar de actie al een website aan waar Bente, een vrouw die kampt met de ziekte, haar verhaal deelt over de aandoening. Zij willen meer aandacht voor de ziekte en hopen dat onderzoeken naar de ziekte binnenkort resultaten opleveren voor genezing die mensen zoals Bente kunnen helpen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×