Verpakkingsvrije winkel start crowdfundingsactie

Jeroen Schrama en Anne Gotink zijn sinds oktober vorig jaar bezig met het opzetten van de eerste verpakkingsvrije winkel in de regio Leiden. De winkel zou openen in december. “Het gaat vooruit, maar trager dan je zelf wilt,” vertelde Jeroen Schrama. Vanaf vandaag zijn de toekomstige eigenaren begonnen met een crowdfundingsactie waarmee ze 9.000 euro hopen op te halen om zo binnenkort de winkel daadwerkelijk te openen.

In januari sprak Maarten Mulder met mede-eigenaar Jeroen Schrama over de vertraging van de opening van de verpakkingsvrije winkel. Schrama vertelde dat er een actie zou worden opgezet om het geld bij elkaar te krijgen en dat er nog geen zekerheid is over de huisvesting van de verpakkingsvrije winkel.

Prijzige dispensers
Op de pagina van de crowdfundingsactie van de verpakkingsvrije winkel wordt verteld dat van de 9.000 euro vooral dispensers worden gekocht. Ook is er geld nodig voor een kassasysteem. De winkel gaat zo veel mogelijk gebruik maken van tweedehands spullen voor de inrichting. Als de actie meer geld ophaalt dan het streefbedrag wordt het geld geïnvesteerd in andere producten en activiteiten zoals; een notenpersmachine, zelfgemaakte smoothies, urban farming in en om de winkel en kookworkshops.

Leiden Verpakkingsvrije Winkel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×