De kinderen zijn druk bezig met voorbereiden van hun driegangendiner (Foto: PR).

Kinderen uit de Merenwijk maken en serveren driegangendiner

Resto van Harte en stichting Piëzo zijn samen KinderResto begonnen. Een initiatief om samen met kinderen bezig te zijn met gezond eten en koken. Kinderen uit de Merenwijk doen op de woensdagen in schoolvakanties mee aan het KinderResto programma en gisteren vond de eerste editie plaats.

IMG-20160224-WA0003[1]De groep van tien kinderen begon de middag in het EpiCentrum met een voorlichting over veilig koken.
Daarna gingen de kinderen aan de slag met het kneden van het deeg. Vervolgens zijn de kinderen naar de kinderboerderij in de Merenwijk gegaan om waterkers, tomaten en komkommer te zaaien in een kas.

Toen de kinderen weer terug waren bij het EpiCentrum werd er gewerkt aan de verschillende gerechten. Om de gasten ’s avonds te kunnen ontvangen werd het restaurantgedeelte netjes gemaakt en de tafels gedekt. Daarna werd het restaurant geopend voor familie en andere gasten. De kinderen hielpen mee met opdienen van het diner.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×