(Foto's: PR).

Springen over slootjes bij de Tuin van de Smid

Koffiehuis de Tuin van de Smid opent in mei een natuurspeelplaats in de achtertuin. Afgelopen maand is de grond geëgaliseerd, zijn de oevers ingezaaid en zijn de springslootjes gegraven. De speeltuin biedt een plek voor kinderen om te spelen in de natuur en te springen over slootjes.


Reanne van Kleef ging in gesprek met Sjaak van de Geijn, eigenaar van de Tuin van de Smid.

“Speeltuinen hebben we in Leiden genoeg, vaak liggen ze op tegelvloeren en we willen de kinderen de kans geven om de natuur mee te maken,” vertelt Sjaak van de Geijn, eigenaar van de Tuin van de Smid.

Slootjespringen
De natuurspeelplaats van de Tuin van Smid, een ontwerp van Suzanne van Ginneken en Fannie Tesselhoff, wordt gebouwd op de oude strandwal die ver onder de polders ligt. Als er nu een kijkje wordt genomen bij de toekomstige speeltuin is er alleen modder en hout te vinden. Als het park in mei wordt geopend kunnen de kinderen springen over stapstenen en lopen over slingertouwen en balkenbruggen. “We willen een heel groen weiland met natuurvriendelijke oevers en allerlei soorten beplanting,” aldus Sjaak van de Geijn.

De natuurspeelplaats van de Tuin van de Smid opent in mei en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het koffiehuis. Kinderen zonder zwemdiploma dienen met een begeleider het speelpark in te gaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×