Extra aandacht van de politie voor de moskeeën in Leiden na de dreigbrieven die er zijn bezorgd. (Foto: Chris de Waard).

Stadsbestuur: "Dreigbrief moskeeën afschuwelijk"

Naar aanleiding van de dreigbrieven die ook in Leiden bij de twee moskeeën met een Marokkaanse achterban zijn bezorgd, heeft het Leidse college van burgemeester en wethouders een verklaring uit doen gaan. “Verschillende moskeeën in Nederland hebben een dreigbrief ontvangen waarop onder meer een hakenkruis staat afgebeeld. Ook bij twee van de Leidse moskeeën zijn deze brieven bezorgd. De besturen hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie. Het college van burgemeester en wethouders begrijpt dat de moskeebesturen en de moslim gemeenschap in Leiden dit hoog opnemen. Het is afschuwelijk en wij kunnen ons voorstellen dat er grote zorg is onder de moskeebezoekers.”

Loco-burgemeester Frank de Wit spreekt bij Sleutelstad FM zijn afschuw uit over de dreigementen.

Het college laat verder weten dat de politie verscherpt toezicht zal uitoefenen op de panden: “Agenten zullen dus veel vaker dan normaal de moskeeën langsgaan bij de surveillance. Wij hopen dat de daders snel worden gepakt.”

112 Sleutelstad Leiden Politiek dreigbrief_moskee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×