Stadsbestuur: “Dreigbrief moskeeën afschuwelijk”

10

Naar aanleiding van de dreigbrieven die ook in Leiden bij de twee moskeeën met een Marokkaanse achterban zijn bezorgd, heeft het Leidse college van burgemeester en wethouders een verklaring uit doen gaan. “Verschillende moskeeën in Nederland hebben een dreigbrief ontvangen waarop onder meer een hakenkruis staat afgebeeld. Ook bij twee van de Leidse moskeeën zijn deze brieven bezorgd. De besturen hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie. Het college van burgemeester en wethouders begrijpt dat de moskeebesturen en de moslim gemeenschap in Leiden dit hoog opnemen. Het is afschuwelijk en wij kunnen ons voorstellen dat er grote zorg is onder de moskeebezoekers.”

Loco-burgemeester Frank de Wit spreekt bij Sleutelstad FM zijn afschuw uit over de dreigementen.

Het college laat verder weten dat de politie verscherpt toezicht zal uitoefenen op de panden: “Agenten zullen dus veel vaker dan normaal de moskeeën langsgaan bij de surveillance. Wij hopen dat de daders snel worden gepakt.”

Delen

10 reacties

 1. Ik begrijp die briefschrijvers niet. Nederland is alleen maar groot geworden door zijn tolerantie. Niet uitsluiten maar insluiten en allemaal (beetje) hard werken. En dan dat hakenkruis; niet bepaald een symbool van vrijheid laat staan van vrijheid van meningsuiting

  • Piet Pekelharing op

   Die briefschrijvers begrijpen niet zo goed wat met Nederlandse normen en waarden wordt bedoeld.

 2. Laten we het eens positief bekijken: het is toch geweldig een onderwijsstelsel te hebben dat zelfs deze verwarde domkoppen het schrijven heeft kunnen bijbrengen? We mogen echter niet verwachten dat ze er iets zinnigs mee kunnen doen, dat kan zelfs het beste onderwijs ter wereld niet bewerkstelligen.

  • Sterke Frank71 !
   Inderdaad groot verschil met de 20 jarigen van o.a. het Afghaanse platteland afkomstige nozems die in Keulen bij de Dom jonge blonde vrouwen in de billen kneep. En mobieltjes als bijvangst.

   • Gerard van der Veer op

    Ik begrijp dat alles met alles samenhangt en u daarom noodgedwongen hier uw summiere toelichting intypen moest maar…misschien kunt u toch voor de niet-geïnformeerde lezer een en ander met elkaar in verband brengen. Ik noem wat bestanddelen van het Grote Verhaal: een moskee in Leiden – een hakenkruis – een varkenskop – jongens van het Afghaanse platteland – blonde vrouwen die in de billen geknepen worden in Duitsland.
    *
    Correctie, ik snap uw betoog alsnog. Het is een bijdrage aan het jijbakken: “Nee jij hebt een minimale opleiding en slechte opvoeding genoten!”, “Nou, nee jij dan!”. Het wachten is op wie volgt. https://www.youtube.com/watch?v=mZkxKzn-sVc

  • Ik denk dat de schijver(s) indien ze autochtoon zijn hun sgoolgeldt terug mogen gaan vragen. Het vergeten van lidwoorden in een tekst “Islam is valse en duivelse religie” is niet iets dat een autochtoon zou doen. Onder mensen met een Islamitische achtergrond is het vergeten van lidwoorden gemeengoed. Daarnaast heeft de schrijver indien hij/zij autochtoon is niet opgelet tijdens geschiedenis les. Hitler was dikke maatjes met de groot mufti (islam) van Jerusalem. Himmler (de propaganda meneer) schreef in 1941 over de islam: “Eine für Soldaten praktische und sympathische Religion”. Iedereen weet dat het Nazisme in de Islamitische wereld nog steeds als een perfecte oplossing gezien wordt voor het joden, homosexuelen en anders denkenden probleem. (net als de Nazi’s)
   Iemand met een klein beetje hersenen en slechte wil, had geen hakenkruis gebruikt (hakenkruis + islam = hartje) maar had een prachtig groot roze varken als logo gebruikt en had in zijn of haar tekst duidelijk gemaakt dat de Islam geen godsdienst is maar een politieke stroming die grote gelijkenis vertoont met het Nazisme.
   @Frank71, ik heb door het vergeten van het lidwoord “een” en het gebruik van een hakenkruis (= toppie binnen de islam) ipv een varken of een ongelovige, sterk het vermoeden dat deze brief niet door een autochtoon geschreven is. Ik kan er naast zitten maar denk dat de kans klein is. Ik hoop dat justitie de dader vinden kan en bestraffen!

 3. @Johan. Het lijkt veel op het Nederlands van de doorsnee autochtone gebruiker van Facebook, Twitter, WhatsApp, enz.
  *
  @Joop. Eigenlijk niet. De brieven komen misschien van een gefrustreerd mannetje op zoek naar een beetje aandacht of sensatie.

 4. Hierover hebben vertegenwoordigers van het Levensbeschouwelijk Platform een duidelijke visie: ‘Wie aan één van ons komt, die komt aan allemaal!’

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline