Leden van Identitair Verzet op het dak van de leegstaande schoolgebouwen in Leiderdorp waar een noodopvanglocatie komt voor 320 vluchtelingen.

Opvanglocatie Leidsedreef bezet door Identitair Verzet

De voormalig schoolgebouwen aan de Leidsedreef in Leiderdorp zijn vanmorgen bezet door de anti-islam organisatie Identitair Verzet. Op de plek, net na de brug over de Zijl, worden later dit jaar circa 320 vluchtelingen opgevangen. Dat heeft de Leiderdorpse gemeenteraad recent besloten. De Leidse afdeling van Identitair Verzet reageert met de bezetting op de  nieuwe COA-locatie.

“Tegen dit plan hebben wij al eerder geageerd. Zo hebben wij spandoeken opgehangen, posters geplakt en geflyerd in de wijken. Daarnaast hebben wij een protestmanifestatie georganiseerd voor de deur van het gemeentehuis op 25 januari waar ruim honderd mensen op af kwamen”, zo laat de organisatie weten.

Vanmorgen bezette leden van Identitair Verzet ook een kazerne in Gouda die in beeld is als COA-locatie.

De politie heeft de actievoerders in de loop van de ochtend van het dak gehaald en aangehouden.

 

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp identitairverzet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×