De dames die de 'capuchon houder'  hebben uitgevonden, ontmoetten vandaag een professional voor hun uitvinding: Nuretdin van De Nieuwe Schaar in Leiden. (Foto: Technolab).

Twaalf finalisten bij Willie Wortel Wedstrijd

Dit jaar zullen twaalf Willy Wortels de strijd aangaan met elkaar om de Willie Wortel Kanjerprijs. Voor de uitvinderswedstrijd, nemen leerlingen uit de eerste en tweede klas, van verschillende scholen uit Leiden en omgeving, het tegen elkaar op met hun eigen bedachte uitvinding.

Op 20 april presenteren de finalisten in Museum Boerhaave de prototypes van hun uitvindingen. Enkele uitvindingen zijn de vuurwerkaansteker, het natte kontenbankje, de staartenmaker, de schoenenoplader en de capuchon houder. De prototypes worden gemaakt bij een aantal bedrijven in Leiden en omgeving die zich daar belangeloos voor inzetten.

Wedstrijdverloop
In oktober begon de wedstrijd al. Ruim 700 deelnemers uit 9 scholen in teams van 2 tot 5 leerlingen, bedachten toen hun eigen uitvinding. Technolab die de wedstrijd jaarlijks organiseert, ontving daarop 160 inschrijfformulieren. De jury koos vervolgens de 40 beste teams die doorgingen naar de halve-finale.

In de halve-finale moesten de deelnemers een kort filmpje maken met daarin de motivatie waarom hun uitvinding op de markt moest komen. De jury koos uit alle filmpjes twaalf teams die door mochten naar de finale. Ontwikkelingen van de wedstrijd zijn te volgen via de website van de uitvinderswedstrijd.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×