Tijdens 11 en 12 maart zijn de spandoeken van NLdoet in het hele land te vinden (Foto: Stichting buurtkamer de Smeltkroes Leiden).

Vrijwilligers gezocht voor NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert voor de elfde keer NLdoet. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kan iedereen een kwast, schop of schroevendraaier oppakken om te helpen bij een van de vele organisaties in de buurt.

Op de website van NLdoet kan gezocht worden naar klusjes in de buurt. Totaal zijn er meer dan 9000 klussen opgegeven in Nederland waarvan 53 in de gemeente Leiden. De vrijwilligersplekken van 18 van deze klussen zijn al gevuld. De klusjes variëren van de deuren verven bij Scouting Paulusgroep tot een beter leven voor kleine beestjes op de Akkerdistel.

Het Oranje Fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Het succes van NLdoet blijkt uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo’n 7.600 klussen.

Leiden NLdoet2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×