Vraagtekens VVD, SP en CDA bij verplaatsing busstation Leiden

De Statenfracties van drie van de vier provinciale coalitiepartijen, VVD, SP en CDA, betwijfelen of het een goed idee is om het busstation bij Leiden Centraal te verplaatsen naar de andere kant van het station. De partijen willen weten waarom de gemeente Leiden het station wil weghalen uit het centrum.

“Er zijn geluiden dat de verplaatsing tot langere reistijden en een slechtere bereikbaarheid van de Leidse binnenstad leidt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Zeker omdat dit plan volledig schijnt te worden betaald met provinciaal geld. Dat heeft de gemeente juist gekregen om te zorgen voor goed openbaar vervoer”. aldus de drie statenfracties

Het busstation verbindt diverse plaatsen in de Leidse regio met elkaar. De provincie Zuid-Holland is de baas over die buslijnen. Volgens VVD, SP en CDA de moet de provincie dus kunnen ingrijpen als dat nodig is.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×