Circulaire economie, Famelab-voorrondes en wetenschapsnieuws

Circulaire economie, Famelab-voorrondes en het wetenschapsweetje van de week! Deze onderwerpen en veel meer werden deze week behandeld in Science071. Presentatie: Bob de Brabandere.

 

Professor industriële ecologie Arnold Tukker vertelde over het belang van een circulaire economie: het belang van het hergebruiken. Dat kan van plastic flesjes tot kopieerapparaten. Er gaat dus niks verloren. Luister hieronder het interview met hem terug: 

 

Nan van Geloven deed mee aan de voorrondes van het Leidse Famelab, en won. Ze deed in het kader van medische statistiek onderzoek naar dynamische modellen in de wereld van zwangerschap. Deze modellen helpen zowel koppels die zwanger willen worden als hun artsen om betere behandelingskeuzes te maken bij uitblijvende zwangerschap. Ze legde het uit: 

 

Redacteur Jesse Kromhout had het deze week over poepende honden, zingende gorilla’s, een ruimtetweeling en hoe alcohol nuttig kan zijn. Luister het wetenschapsnieuws hier terug: 

 

Iedere uitzending zoekt onze redactie een onderwerp uit de wondere wereld van de wetenschap helemaal voor je uit. Deze ingewikkelde onderwerpen worden in onze nieuwe rubriek ‘Wetenschapsweetje van de week’ helder uitgelegd. Deze week een antwoord op de vraag waarom niet alle jaren even lang zijn, want waarvoor dient het schrikkeljaar? Redacteur Lieuwe legde het uit: 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×