Het stuk weiland tussen de Europaweg en de Vrouwenweg is een van de plekken die Leiden nader wil onderzoeken op geschiktheid voor tijdelijke woningen. (Foto: Chris de Waard).

College wil gemengde huisvesting statushouders, daklozen en reguliere woningzoekenden

Op de negen locaties, zes terreinen en drie gebouwen, die de gemeente Leiden wil gebruiken voor het realiseren van woonruimte voor zo’n 600 mensen, komen als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, niet alleen daklozen en vluchtelingen te wonen, maar ook gewone Leidse woningzoekenden. Dat zegt burgemeester Lenferink vandaag in het programma Nieuws071 van Sleutelstad Radio 93.7 FM.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Henri Lenferink over de tijdelijke huisvestingslocaties.

Het college wil met zo’n mix van bijzondere en reguliere woningzoekenden te integratie van de vluchtelingen bevorderen en ook het draagvlak onder omwonenden vergroten. Het idee voor het mengen van verschillende groepen kwam enkele weken geleden van een bezoeker aan de eerste inspraakavond in de Apollotoren in Leiden Zuid-West. De gemeente informeerde daar de omwonenden van de locatie aan de Voorschoterweg waar wordt voorzien in het tijdelijk onderbrengen van zo’n 150 mensen .

Naast het mixen van doelgroepen gaat de gemeente ook kijken of het mogelijk is om ervoor te zorgen dat per locatie zowel gezinnen als alleengaanden worden opgevangen. De gemeente heeft voor de samenstelling van de tijdelijke bewoners maar beperkte mogelijkheden om daarop te sturen, maar tijdens informatiebijeenkomsten gaf burgemeester Lenferink wel aan daar enige invloed op uit te kunnen oefenen door het type woningen dat er wordt neergezet. Zo zijn meerkamerunits eerder geschikt voor gezinnen dan voor alleenstaande mannen.

Leiden Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×