Criminele 'klusbedrijven' bieden ongevraagd diensten aan

De politie kreeg afgelopen maandag meldingen binnen uit de Professorenwijk in Leiden en uit Voorschoten over ‘klusbedrijven’ die hun diensten aanboden. De politie roept op waakzaam te zijn voor klusbedrijven die ongevraagd controles uitvoeren aan woningen. Vaak worden bij dit soort praktijken spullen uit huis gestolen of worden mensen opgelicht.

Regelmatig voeren klusbedrijven ongevraagd controles uit aan woningen om daarna bewoners te vertellen dat er iets mis is met hun huis. Vervolgens wordt er bijvoorbeeld aangeboden om het ‘kapotte dak’ of schilderwerk te vervangen. De prijsafspraken die gemaakt worden blijken uiteindelijk veel hoger uit te vallen. In sommige gevallen komen de criminelen ook de woning binnen om spullen uit huis te stelen. Vooral oudere mensen worden slachtoffer van deze praktijken.

Tips politie
De politie adviseert mensen om nooit meteen open te doen en eerst via het raam te kijken wie er voor de deur staat. Vraag altijd om legitimatie en wat diegene precies komt doen. Let daarnaast op smoezen en geef nooit een bankpas of pincode af. Bij twijfel altijd direct de politie bellen via 112.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×