The Bucketboyz tijdens Stukafest 2016 (Foto's: Maarten Mulder en Rolf Eijgenraam).

Cultuursnuiven tussen bierkratten tijdens uitverkocht Stukafest

Een zaal in de Leidse Lente stond tot de ingang vol met belangstellenden, luisterend naar de live tango en kijkend naar de prachtige dans die tango-duo Carlos & Mirella uitvoerde. De aftrap van Stukafest Leiden 2016 van afgelopen donderdag vormde op die manier een goede impressie van de sfeer van het festival: een gezellige drukke boel. Maar liefst 22 studentenkamers vormden het podium voor het jaarlijkse festival met muziek, cabaret, literatuur en meer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/249019851″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Onder meer schrijver Arthur Japin, indiepopformatie Sue the Night en stand-up comedian Greg Shapiro vulden de studentenwoningen. Naast deze gevestigde namen konden bezoekers zich vergapen aan de vrolijke straatmuzikanten The Bucket Boyz, die zich onder meer bedienden met eetstokjes, een emmer en een jerrycan voor hun muzikale uitspattingen. De Leidse Backalleys, winnaar van de Strijd om Stukafest, gaven een intiem kamerconcert in een woning aan het Rapenburg.

“Ik ben een soort ‘high’ van blijheid”, lacht programmeur Antoinette van der Weerdt tijdens de afterparty in de Gebr. De Nobel. En niet onterecht – het gehele festival verliep heel gemoedelijk en was volledig uitverkocht.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×