Na de zomer beginnen ook de werkzaamheden aan de Centrumroute. De Jan van Houtbrug maakt daar deel van uit en wordt dan definitief in ere hersteld.

Noodbrug Jan van Hout in weekend 19-20 maart geplaatst

De verkeersregelaars die vele uren per dag toezicht houden bij de deels afgesloten jan van Houtbrug moeten nog even twee weken doorbijten. Waarschijnlijk wordt de eerder deze week aangekondigde noodbrug in het weekeinde van 19 en 20 maart geplaatst. Met die 80.000 euro kostende noodbrug kan zwaar verkeer weer gebruik maken van de route Lammenschansweg-Korevaarstraat / Geregracht.

De noodbrug wordt over het bestaande wegdek heen gelegd en gaat steunen op de walkanten aan weerszijde van de historische Jan van Houtbrug. Daarvoor is er geen verkeersdruk meer op het bijna doorgeroeste brugdek. De noodbrug blijft naar verwachting tot eind van het jaar liggen. Daarna wordt het wegdek op de brug vervangen in het kader van de herinrichting van het tracé tussen de Lammenschansweg en station Leiden Centraal. Voor zie centrumroute trekt Leiden samen met de provincie 22.000.000 euro uit.

Tijdens het vervangen van het wegdek later dit jaar is niet alleen de brug afgesloten voor al het verkeer. Ook is er dan gedurende een maand of drie geen of slechts beperkte doorvaart mogelijk. Bij het neerleggen van de noodbrug blijft de doorvaart zoveel mogelijk in stand.

Leiden Politiek Centrumroute janvanhoutbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×