De informatiemarkt in de Pieterskerk werd druk bezocht (Foto's: J.P. Kranenburg).

Drukte tijdens Open Dag Universiteit Leiden

Het centrum van Leiden was afgelopen zaterdag drukker dan normaal. Ruim 5000 jongeren, en hun familie, kwamen af op de Open Dag van de Universiteit Leiden. De middelbare scholieren oriënteerde zich bij de verschillende bachelor opleidingen die de universiteit te bieden heeft.

Aanstaande vrijdag organiseert de Universiteit Leiden de Masterdag. Deze open dag is voor studenten die op zoek zijn naar de Master opleiding die bij hun past. De Masterdag is voor de stad minder zichtbaar aangezien alle activiteiten binnen de gebouwen van de universiteit plaats vinden.

Veel activiteiten
De Universiteit Leiden had een volle planning van 9.00 tot 16.00 uur verspreid door het centrum van Leiden. In de Hooglandse Kerk, Sterrewacht, Kamerlingh Onnes Gebouw, Academiegebouw, Stadsgehoorzaal en het Lipsius konden de leerlingen presentaties bijwonen van de verschillende bachelor opleidingen.

Ook konden toekomstige studenten naar de Informatiemarkt in de Pieterskerk, een tour door de stad in een Tuktuk of in een rondvaartboot en lunchen bij een van de vele restaurants in Leiden. Het Pieterskerkplein werd omgedoopt tot De Fusie. Hier kregen de bezoekers een voorproefje van het Summerjazz festival en werd er een overzicht gegeven van de evenementen die ieder jaar worden georganiseerd in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×