CDA-raadslid Joost Bleijie (rechts) wil de Lammenschansweg behouden als plek voor grootschalige detailhandel. De 30.000 m2 die in de regio aan dit soort grote winkels moet verdwijnen, kan beter in Leiderdorp worden gezocht waar woonboulevard Wooon in in ogen toch al ten dode is opgeschreven. (Foto: Chris de Waard).

CDA Leiden: "Wooon ten dode opgeschreven"

De Lammenschansweg moet behouden blijven als locatie voor grootschalige detailhandel. Dat zegt CDA-raadslid Joost Bleijie vanmiddag in ons radioprogramma Nieuws071. In de regionale retailvisie die Leiden met vijf buurgemeenten heeft opgesteld, staat de Lammenschansweg te boek als plek waar de bedrijven in de toekomst beter plaats kunnen maken voor woningen.

Chris de Waard in gesprek met D66-wethouder Robert Strijk (Economische Zaken) en CDA-raadslid Joost Bleijie over de regionale retailvisie.

De grote winkels op deze zogenaamde ‘Perifere Detailhandelslocatie’ zouden beter floreren op een beperkt aantal PDV-locaties in de Leidse regio. In de visie worden daarvoor vier plekken aangewezen: De Baanderij en Wooon in Leiderdorp, ’t Heen in Katwijk en de Rineke Boulevard in Zoeterwoude.

Het CDA in Leiden vindt het onbegrijpelijk dat Wooon in het toekomstbestendige lijstje is opgenomen. Bliejie: “Het voormalige Meubelplein Leiderdorp hangt nu al aan een zijden draadje. We hebben in de regio een saneringsopgave van 30.000 vierkante meter op dergelijke PDV-locaties. Schrap dan niet 9.000 vierkante meter bij de Lammenschansweg, maar kijk nou eens heel kritisch welke locaties op sterven na dood zijn en maak dan een logische keuze. Dus niet bij de Lammenschansweg waar ondernemers zitten die het heel goed doen.”

Advertentie

Economie Leiden Politiek Regio retailvisie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×