Een kijkje achter de schermen bij Alrijne Ziekenhuis Leiden

Het Alrijne Ziekenhuis houdt op zaterdag 19 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag. Er zullen meer dan veertig activiteiten georganiseerd worden om kennis te maken met werkzaamheden in het ziekenhuis. Artsen zullen rondleidingen en demonstraties geven en bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf gaan ‘opereren’ of een geheugentest doen.

Mensen krijgen tijdens de open dag een blik op de werkzaamheden binnen het ziekenhuis en kunnen zelf ook handelingen van artsen uitvoeren. Zo kunnen mensen op de afdeling Radiologie zelf beoordelen of iemand een botbreuk of niet heeft of voeren ze operaties uit op kunststof bij orthopedie. Ook zijn er ouderdomspakken die je laten ervaren hoe het is om moeilijk te lopen. Voor kinderen is er ook een speciaal programma. Er is een poppendokter die knuffels opknapt, kinderen kunnen hun eigen arm laten gipsen of een buisje in een nepoor plaatsen.

Overige informatie
Naast de activiteiten dat het ziekenhuis organiseert kunnen bezoekers ook informatie opvragen over een opleiding of baan in het ziekenhuis en wordt uitgelegd hoe de ziekenhuiszorg is georganiseerd na de fusie tussen het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep.

Er vind ook een interactieve sessie laatst in het kenniscentrum waar de ouderenzorg centraal zal staan. Er wordt dan ook blik geworpen op de toekomst en hoe die voor ouderenzorg er uit gaan zien. De toegang van de open dag is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het Alrijne Ziekenhuis.

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×