Het winnende kunstwerk van de Kunstprijs BplusC 2014. Gemaakt door Hedi Hamers (Foto: PR).

Expositie Kunstprijs BplusC

Voor de tweede editie van de Kunstprijs BplusC hebben 44 amateurkunstenaars uit de Leidse regio werken geïnspireerd door ‘Balans’ ingezonden. Van 14 maart tot en met 23 april zijn de ingezonden werken van de Kunstprijs BplusC te bezichtigen in locatie Het Leidse Volkshuis, aan de Apothekersdijk.

Alle uitingen van beeldende kunst waren toegestaan; schilderen, textiel, fotografie, collage, videokunst, keramiek, smeden en meer. Door middel van gebruik van figuratief tot abstract , twee- en drie dimensionaal zijn de werken zeer gevarieerd.

Op 4 april komt een vakjury de kunstwerken beoordelen. Op zaterdag 23 april wordt de winnaar bekend gemaakt van de Kunstprijs BplusC. De jury bestaat uit Willem van Moort, juryvoorzitter en voorzitter raad van bestuur BplusC, Jolanda van Laar, beeldend kunstenares en theatervormgever, Nicole Roepers, conservator actuele kunst Lakenhal Leiden, Greet van Duijn, textiel-specialist en docent Historische technieken aan de Universiteit van Amsterdam, en Inga Ouwerkerk-Rahbek, eigenaar Lærken Galerie en Beeldentuin Hazerswoude.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×