Een net geklede dame voor de blote bast van een man, een opvallend beeld. (Foto: DWARS Leiden).

DWARS voert actie tegen omstreden posters SuitSupply op Vrouwendag

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, heeft gisteren op Internationale Vrouwendag actie gevoerd. Zij plakten op verschillende plekken in Leiden posters waarop een netjes geklede vrouw voor een schaars geklede man staat. Deze ‘SuitSupply reversed’-actie is een reactie op de reclamebeelden van SuitSupply, die op hun posters mannen in pak afbeelden in het bijzijn van naakte vrouwen.

DWARS_Poster

Een aantal Leidse DWARS-jongeren voerden actie voor de vrouw. (Foto’s: DWARS Leiden).

De posters zijn onder anderen bij het Centraal Station, de Hooigracht en de Kaasmarkt te zien. DWARS wil hiermee aandacht vragen voor het feit dat vrouwen vaak in reclames als lustobject worden gebruikt. Dit deden ze door alternatieve posters voor SuitSupply op te hangen. De herenkledingwinkel kreeg veel media aandacht vanwege de omstreden posters.

Niet verbieden
De jongeren benadrukken dat ze de posters van SuitSupply absoluut niet willen verbieden. Wel willen ze mensen aan het denken zetten. Het is volgens hen eigenlijk heel raar is om mensen, ongeacht of ze man of vrouw zijn, als lustobject te zien.

Leiden vrouwendag2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×