Anke van Vuuren is de nummer 1 van de Ladies List van Leven Magazine. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Anke van Vuuren verkozen tot meest daadkrachtige vrouw van de regio

Anke van Vuuren, directeur Management en Bedrijf bij de Hogeschool Leiden, is als eerste geëindigd op de Ladies List 2016. Dat is een lijst met daadkrachtige dames die jaarlijks wordt opgesteld door regionaal tijdschrift LEVEN! Van Vuuren krijgt deze erkenning zeer toepasselijk op Internationale Vrouwendag.

Via internet kon gestemd worden op de lijst met regionale autonome vrouwen. De lijst telde dit jaar bij sluiting 222 namen. Er werd meer dan 5.000 keer gestemd. Van Vuuren ging er uiteindelijk met de meeste stemmen vandoor.

Inspireren
De lijst is vooral bedoeld om te inspireren. “In een tijd waarin 50% van de Nederlandse vrouwen niet economisch zelfstandig is, zijn vrouwelijke rolmodellen belangrijk”, stelt uitgever Sander Pardon. “Vrouwen kiezen dikwijls voor minder competitieve beroepen en treden minder vaak op de voorgrond. Daardoor ontstaat de indruk dat er te weinig ‘topvrouwen’ zouden bestaan. Een misvatting.”

“De Ladies List is er voor om de vrouwelijke regionale talenten voor het voetlicht te brengen”, vertelt Pardon. “De lijst is gebruikt door de hele regio, van Hillegom tot en met Wassenaar, het verspreidingsgebied van LEVEN!.” Twee jaar geleden startte uitgever Pardon met deze jaarlijkse ranking, toen werd Melanie Schultz eerste op de lijst. Vorig jaar was het de beurt aan Esther Overweter, directeur jeugdgevangenis Teylingereind. En nu, in het derde jaar, voegt Anke van Vuuren zich in dit eervolle rijtje.

 

Leiden vrouwendag2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×