(Foto: PR).

Sunny Bergman geeft lezing in Academiegebouw op Vrouwendag

Documentairemaker en schrijver Sunny Bergman geeft morgen, op Internationale Vrouwendag, de 26e Annie Romein-Verschoorlezing in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Ze gaat tijdens de lezing in op de vraag of vrouwen en mannen van nature echt zo verschillend zijn.

Sunny Bergman (1972) begint op haar 13e als actrice en fotomodel. Na haar studie Philosophy & Politics aan de Universiteit van York in Engeland start ze in 1994 als programmamaker bij de VPRO. In haar documentaire ‘Beperkt houdbaar’ behandelt ze het schoonheidsideaal waaraan veel vrouwen wensen te voldoen. De documentairefilm wordt als ‘omstreden’ beschreven, maar zorgde wel voor de definitieve doorbraak van Sunny Bergman als documentairemaker.

De Annie Romein-Verschoorlezing van Sunny Bergman is openbaar toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. De lezing begint om 20.00 uur in het Academiegebouw aan het Rapenburg 73.

Leiden Science vrouwendag2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×