Vertraging dreigt voor nieuwbouw Lakenplein

Op de allerlaatste dag is door een omwonende van het Lakenplein bezwaar gemaakt tegen de nieuwbouwplannen die woningcorporatie Portaal heeft langs de Waardgracht. Daar moeten 64 appartementen komen met eronder een halfverdiepte parkeergarage. Daardoor kan een deel van het bestaande parkeerterrein worden vergroend. Dat Lakenpark sluit dan goed aan op het singelpark.

Eind vorig jaar gin de Leidse gemeenteraad akkoord met de plannen, maar nog niet iedereen is blij met het voorliggende bouwplan. Aan de Waardgracht ontstaat een gesloten gevel en in elk geval een van de bewoners daar vreest voor geluidshinder. Er zou een soort ‘klankkast’ kunnen ontstaan tussen de stenen gevels van de smalle gracht.

Woordvoerder Corinne den Ouden van Portaal hoopt dat het bezwaar niet tot vertraging zal leiden. Eerder verwierp de gemeentelijke bezwaarcommissie het bezwaar al en Portaal gaat er van uit dat de rechter niet anders zal oordelen. De werkzaamheden gaan volgens een brief die Portaal heeft verspreid in de wijk waarschijnlijk in mei beginnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×