Tijdens NLdoet op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart helpen vrijwilligers mee met het opknappen van gebouwen en tuinen van stichtingen, verenigingen en organisaties (Foto: Pieterskerk Leiden).

NLdoet zoekt helpende handjes

Het Oranje Fonds organiseert voor de elfde keer NLdoet. Vandaag en morgen kan iedereen een kwast, schop of schroevendraaier oppakken om te helpen bij een van de vele organisaties in de buurt.

Op de website van NLdoet kan gezocht worden naar klusjes in de buurt. Totaal zijn er meer dan 9000 klussen opgegeven in Nederland waarvan 53 in de gemeente Leiden.

Buiten de klussen op de website van NLdoet is de Pieterskerk ook op zoek naar helpende handen. Na een succesvolle editie van vorig doet de Pieterskerk ook in 2016 weer mee aan NLdoet. Van de kroonluchters tot de kerkmeesterskamer en de orgels. Daarnaast worden er enkele klussen gedaan in de tuin van de Pieterskerk Leiden, die strekt rondom het centrale Leidse monument.

Hulp bij de zorg
Ook vraagt ActiVite om de hulp van vrijwilligers. In de verschillende woonservicecentra worden activiteiten georganiseerd waar de hulp van vrijwilligers bij nodig is. We gaan terrassen zomerklaar maken, spullen verhuizen, genieten van door vrijwilligers gebakken lekkernijen of rollators, rolstoelen en scootmobielen wassen in de speciale wasstraat. “Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. Onze medewerkers en bewoners zijn daar ontzettend blij mee,” vertelt ActiVite.

Leiderdorp aan het werk
De burgemeester en wethouders van Leiderdorp gaan ook aan het werk tijdens NLdoet. Burgemeester Laila Driessen en wethouder Jeff Gardeniers zullen mee helpen bij de schooltuinen bij de Bloemert. Wethouder Kees Wassenaar helpt bij het aanplanten van de voortuin bij de Protestants Christelijke Basisschool Willem de Zwijger en wethouder Michiel van der Eng knapt met de vrijwilligers het clubhuis Zwem- en Polovereniging De Kleine Does op.

Bij de de Vrij Groen tuin aan de Rhijnhofweg in Oegstgeest kunnen de handen ook uit de mouwen gestoken worden. Iedereen kan meehelpen de gereedschapscontainer waterdicht te maken met een nieuw dak, en te mesten, zaaien en planten in de groentetuinen. Daarmee is het gereedschap en materiaal weer veilig en droog. De tuin kan dan dit jaar weer groeien en bloeien voor schooltuinklassen, bezoekers en vrijwilligers.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest NLdoet2016


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×