Het pand aan de Houtmarkt is nu nog in gebruik door de Houtduif, een schoolvoorziening voor asielzoekerskinderen (Foto: Maaike Lek).

ProoLeiden werkt aan nieuwe basisschool in Leiden-Noord

De teams van de basisscholen de Lucas van Leyden en de Woutertje Pieterse slaan de handen in een en richten samen een nieuwe openbare basisschool op genaamd de Woutertje van Leyden. Uit verschillende richtingen werd gemeld dat er geen vraag naar zou zijn en dat het gebouw niet beschikbaar zou zijn, maar Eveline Timmermans en Mireille Rozeboom zijn vol enthousiasme bezig om de openbare basisschool de Woutertje Pieterse te kunnen openen in september.


Maaike Lek sprak met Mireille Rozeboom, locatieleider van de Lucas van Leyden vestiging St. Ursulasteeg, en met Eveline Timmermans, adjunct-directeur basisschool de Woutertje Pieterse.

De Lucas van Leyden en de Woutertje Pieterse zijn beide openbare scholen. De basisscholen zijn aangesloten bij Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden, beter bekend als ProoLeiden. Beiden scholen zijn volledig gevuld met studenten en kunnen niet verder groeien op de huidige locaties. Met deze reden staken de scholen de koppen bij elkaar en willen door middel van de Woutertje van Leyden het openbare onderwijs aanbieden waar de gezinnen om vragen.

“We moeten jaarlijks ongeveer 20 à 30 kinderen per school afwijzen voor het openbaar onderwijs,” vertelt Eveline Timmermans van basisschool Woutertje Pietersen. De komende tijd neemt de vraag naar basisonderwijs toe in verband met de nieuwbouw in de omgeving van de Lucas van Leyden en de Woutertje Pieterse. “Er zijn de wijken Nieuw Leyden, Groenoord, en Dieperhout. Wij merken dat daar veel gezinnen wonen en komen die voor openbaar onderwijs kiezen.”

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×