(Foto: Plaatselijke Kamer van Verenigingen).

Filmwedstrijd Student en Stad van start

De Gemeente Leiden, Leiden Marketing en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen gaven vorige week het startsein voor een filmwedstrijd voor Leidse studenten. De wedstrijd Student en Stad roept de studenten op om een film te maken over Leiden als studentenstad, hiermee kunnen ze een geldbedrag van € 2.000 winnen.

De studenten kunnen vanuit hun eigen perspectief het imago van Leiden filmisch vastleggen. De verschillende inzendingen kunnen vervolgens door Leiden Marketing ingezet worden in de branding van Leiden als studentenstad.

Student en Stad
Wethouder studentenzaken Robert Strijk ziet het uitschrijven van de filmwedstrijd als het eerste tastbare initiatief voortkomend uit het convenant Student en Stad. “Nog geen drie maanden na het tekenen van het convenant, zien we al de eerste initiatieven concreet worden. Dit is pas het begin van een mooie, lange en vruchtbare samenwerking tussen studenten en de stad.”

Studenten kunnen hun inzending voor 31 mei insturen via de website. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden. De grote finale vindt ’s avonds plaats op 29 juni in de Leidse Schouwburg. Daar zullen de vijf beste inzendingen worden getoond en onder het oog van een vakkundige jury worden beoordeeld. Het winnende team ontvangt dan uit handen van Wethouder Strijk de cheque van € 2.000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×