Leidenaar fietst naar Indonesië voor Sumatraanse Tijger

Koen van Huut is een geboren Leidenaar van 31 jaar. Op 26 maart begint hij zijn reis naar Indonesië. Op de fiets. En de fietstocht stopt niet bij vertrekhal 3. In ongeveer een jaar fietst Koen door ruim twintig landen en legt hij 20.000 kilometer af. “Een helse tocht”, zal menig man zeggen. “Waarom zoveel moeite als je tegenwoordig ook even het vliegtuig kan pakken?”

Koen fietst met een doel: geld inzamelen om de Sumatraanse tijger voor uitsterven te behoeden. “Ik kreeg mijn eerste kat van mijn moeder toen ik twee was. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door katachtigen. En al helemaal door de tijger”, aldus Koen. “Als ik zo’n dier aankijk, dan zie ik de schoonheid van de natuur in hun ogen”.

Op het moment dat Koen hoorde dat zijn favoriete dier met uitsterven werd bedreigd twijfelde hij dan ook geen seconde. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds besloot hij actie te ondernemen. “Zo’n tocht is afzien, maar dat is niks bij wat de Sumatraanse tijgers te voorduren krijgen. En er kunnen ook wel een paar kilo’s af”.

Ook u kunt Koen helpen bij zijn actie. Bij snackbar Herenstraat kunt u elke maand een nieuwe snack kopen, geïnspireerd op het land waar Koen dan is. Naast een goedgevulde maag bent u meteen weer op de hoogte van Koens resultaten. Voor elke snack gaat [x-geld] direct naar de tijgers. De Albert Heijn XL aan het Bevrijdingsplein biedt de mogelijkheid om uw statiegeld aan het project van Koen te doneren. Van 2 t/m 15 mei staat er een inzamelingsbus waar u uw bonnetje kunt doneren.

Robbert en Michèle spraken Koen over zijn tocht

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×