Wilfred de Bruijn is vanaf aanstaande zondag te zien in de zesdelige VPRO-serie 'Op zoek naar Frankrijk'. (Afbeelding: VPRO).

Leidenaar Wilfred de Bruijn maakt televisieserie over Frankrijk

Oud-Leidenaar Wilfred de Bruijn heeft een documentaire reeks gemaakt voor de VPRO: Op zoek naar Frankrijk. De Leidenaar vertrok in 2003 naar Parijs waar hij sindsdien woont. Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij enkele jaren geleden in Parijs slachtoffer werd van anti-homogeweld. Hij liep gearmd met zijn vriend Olivier door Parijs toen ze werden gemolesteerd. De foto’s zette hij op Facebook waarna ze massaal in de media werden getoond onder het motto: Het gezicht van homofobie.

Ivo van Spronsen sprak met De Bruijn in de restauratie van station Amsterdam Centraal.

In de media-optredens die De Bruijn naar aanleiding van de mishandeling gaf, viel hij bij de VPRO op door zijn welbespraaktheid, humor, zelfrelativering en zijn enorme kennis van Frankrijk. Daarom strikte de omroep hem voor een serie over het onder Nederlanders populairste vakantieland. Aanstaande zondag is de 1e van 6 afleveringen te zien op NPO2 om 20.15 uur..

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×