De Leidse Universiteitsbibliotheek werd per direct ontruimd nadat het brandalarm afging, wat voor een drukke boel zorgde op het voorplein. (Foto: Twitter).

Leidse Universiteitsbibliotheek ontruimd na brandmelding

Het plein voor de Leidse Universiteitsbibliotheek stond nadat dit gebouw was ontruimd vanmiddag vol met studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. De ontruiming vond plaats omdat het brandalarm was afgegaan. Loos alarm, zo bleek achteraf. “Dank voor alle studenten en bezoekers voor de snelle ontruiming van de Universiteitsbibliotheek”, laat directeur Kurt de Belder via Twitter weten.

Hoewel het even op een ernstige situatie leek (de brandweer rukte uit), bleek er uiteindelijk niks aan de hand. De studenten hebben ongeveer maar vijf minuten in de buitenlucht moeten wachten tot zij weer naar binnen konden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×