Het geld zal geïnvesteerd worden in het beter isoleren van schoolgebouwen of het plaatsen van een groen dak of zonnepanelen. (Foto: Public Domain Pictures).

Gemeente stelt één miljoen beschikbaar voor verduurzamen scholen

De gemeente Leiden heeft één miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van Leidse scholen. Het gaat daarbij om basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs. Het geld wordt verstrekt via een leenregeling, in de komende jaren zullen de scholen het geld terug moeten betalen.


Wethouder Frank de Wit één miljoen leengeld voor verduurzamen van Leidse scholen.

Het geld zal geïnvesteerd worden in het beter isoleren van schoolgebouwen of het plaatsen van een groen dak of zonnepanelen. “In de afgelopen weken hebben we per schoolgebouw gekeken welke maatregelen er nodig zijn”, aldus wethouder Frank de Wit, “vervolgens gaan we nu kijken hoe we dat kunnen financiëren. We zijn de eerste gemeente die dit soort leningen verstrekt. Ik ben trots op deze voortrekkersrol.”

De ambitie van de gemeente om scholen te verduurzamen, maakt deel uit van de Leidse Duurzaamheidsagenda 2016-2020. Daarin zijn dit soort doelstellingen vastgesteld op het gebied van duurzaamheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×