Joop Zoetemelk Classic viert zaterdag tweede lustrum

Ruim 5000 fietsers staan komende zaterdagochtend aan de start in Park de Bult voor de tiende editie van de Joop Zoetemelk Classic. Daarmee is de toertocht door het Groene Hart het grootste fietsevenement van de Leidse regio. Inschrijving is niet meer mogelijk.

Om het tweede lustrum van de toertocht te vieren, looft de organisator van de Classic, wielervereniging Swift, prijzen uit voor de deelnemers die zich uitdossen in de mooiste retro-wieleroutfit van rond 1980, het jaar van de Touroverwinning van Zoetemelk. Tevens krijgt elke deelnemer een speciale bandana.

Joop Zoetemelk ontbreekt niet bij de Classic die zijn naam draagt. Hij rijdt zelf mee en geeft om 8.30 uur het startschot.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×