De gaybra op de Nieuwe Beestenmarkt werd op 8 oktober vorig jaar onthuld in het kader van coming out dag. (Archieffoto: Chris de Waard).

COC pleit voor prominentere plek regenboogzebra

Als de Lammermarkt en omgeving volgend jaar toch opnieuw wordt ingericht, moet de gemeente ook even goed kijken naar het regenboogzebrapad dat nu tussen de café’s Malle Babbe en Lazaru’s ligt. De ‘gaybra’ is nu, enkele maanden nadat hij op coming out dag werd aangebracht, al bijna niet meer zichtbaar. Kwestie van de verkeerde verf.

Chris de Waard in gesprek met COC-bestuurslid Ivo van Spronsen over het regenboogzebrapad.

“Maar eigenlijk is het ook de verkeerde plek”, stelt bestuurslid Ivo van Spronsen van COC Leiden. Overdag steken er alleen gehaaste mensen over die het nauwelijks opvalt dat er een bijzondere voetgangersoversteekplaats ligt en ’s avonds zijn de cafégangers er waarschijnlijk ook niet met hun volle aandacht bij. Een meer prominente plek zou daarom beter zijn om de doelstelling te ondersteunen: een grotere bewustwording voor de problemen waarmee de LHBT-medemens nog steeds te maken heeft. LHBT staat voor Lesbisch, homo, Bi- en Transgender.

Als mogelijke plekken voor de gaybra stelt het COC het plein voor Leiden Centraal of het begin van de Haarlemmerstraat voor. “Of op de Breestraat”, dan kan de wethouder het zebrapad meteen zelf even bijkleuren als de verf weer vervaagd.

Leiden Politiek regenboogzebra


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×