Leidenaren Stephan van den Berg en Mai Honkoop-Nguyen zijn deelnemers van het nieuwste seizoen van MasterChef Holland (Foto: PR).

Leidse koks bij MasterChef Holland

Het zesde seizoen van MasterChef Holland is afgelopen maandag begonnen bij SBS6. In totaal zijn er zestien amateurkoks, geselecteerd uit honderden kandidaten, die strijden om de titel MasterChef Holland 2016. Nadat zowel de Leidse cateraar Macha Smit in 2010 als de Leidse leraar Stan Broere in 2015 de tweede plaats wisten te veroveren in MasterChef Holland, zijn er dit seizoen twee Leidse deelnemers.

De van oorsprong Vietnamese Mai Honkoop-Nguyen heeft haar eigen kookstudio Mai & Me op de Apothekersdijk in Leiden. Mai heeft met haar gezin twaalf jaar lang in vier verschillende landen geleefd en gekookt: Singapore, Hongarije, Sierra Leone en Libanon. Het is haar droom deze verschillende keukens in Nederland op de kaart te zetten.

Stephan van den Berg is een echte ‘Leidenaar’ en heeft zijn eigen administratiekantoor, B van Boekhouden aan het Noordeinde. Hij is zou het liefst zijn huidige werk willen combineren met zijn grote hobby, namelijk koken. Hij zou bijvoorbeeld een lunchroom willen openen waar je lekker kan eten, maar waar hij ook op financieel gebied advies zou kunnen geven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×