(Hoofdfoto: Reanne van Kleef, foto's opbouw: Chris de Waard).

Extra fietsenstallingen bij station geplaatst

Het zijn er precies 920. De plekken in de extra rekken die de afgelopen week zijn neergezet op het Morssingelterrein. Daarnaast komt er nog een vak met ruimte voor buitenmodel fietsen zoals bak- en transportfietsen. De tijdelijke plekken kosten de gemeenten zo’n 150.000 euro.

De extra stallingsplaatsen zijn er gekomen op verzoek van de gemeenteraad. Die steunde in meerderheid een voorstel van VVD-raadslid Dorien Verbree die aanvankelijk zelfs om 1.500 extra stallingsplaatsen had verzocht. Het is de bedoeling dat er in de bestaande NS-stallingen nog ruimte wordt gevonden voor zo’n extra 450 plaatsen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×