Centrum voor innovatie en ondernemerschap gaat HUBspot heten

namethecentre-369x240Het nieuwe Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap dat dit jaar opent, gaat HUBspot heten. Dat laat Economie071 weten. In het LCIO gaat de gemeente samenwerken met de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Zo gaan studenten van Hogeschool Leiden onderzoeken hoe de aansluiting tussen het MBO onderwijs en de Arbeidsmarkt beter kan. Ook heeft HUBspot een nieuwe directeur genaamd Raffi Balder.

Voor HUBspot is gekozen omdat het doet denken aan een ‘hotspot’, een plek vol dynamiek en productiviteit, en een speelse verwijzing is naar de hutspot die Leidenaren als traditie in oktober eten op Leidens Ontzet. Een toepasselijke naam voor een middelpunt in Leiden waar innoverende studenten, onderzoekers en bedrijven elkaar ontmoeten, kennis opdoen en ondernemen. Inzender van de naam is Reneé Schmidt. Zij wint hiermee een half jaar werkruimte in HUBspot.

Nieuwe directeur
Raffi Balder, de nieuwe directeur, is een rechtenalumni en verliet het ondernemerscentrum Yes!Delft van de Technische Universiteit Delft om te werken bij HUBspot dat dit jaar opent aan de Langegracht 70. Zij volgt Arnoud Jullens op, die de afgelopen zes maanden samen met Oxford University, Area071 en Luris de blauwdruk van HUBspot heeft ontworpen.

Arbeidsmarkt onderzoek
Voor veel studenten van de MBO entree opleiding, op niveau 1 en 2, is het moeilijk om passend werk te vinden in de Leidse regio. Onderzocht wordt welke ondernemende vaardigheden werkgevers minimaal verwachten van jongeren uit deze doelgroep. En welke behoeftes werkgevers hebben bij het in dienst nemen van deze groep.

Begin juni presenteren de studenten de onderzoeksresultaten. Deze worden vervolgens gebruikt om het onderwijsaanbod, het onderwijsprogramma en de verwachtingen van werkgevers ten op zichte van de MBO-studenten beter op elkaar af te stemmen.

Economie Leiden hubspot LCIE


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×