Het Leids Studentenkoor en –Orkest Collegium Musicum telt 125 leden en bestaat uit studenten uit Leiden (Foto: Collegium Musicum).

Collegium Musicum start crowdfundingsactie voor concertreis

Het Leids Studentenkoor en –Orkest Collegium Musicum gaat van 29 april tot en met 8 mei op concertreis naar het Gardameer in Italië en naar Wenen. Om de reis te financieren is hopen de muzikanten door middel van een crowdfundingsactie in een maand 1.600 euro op te halen.

De 125 leden van Het Leids Studentenkoor en –Orkest Collegium Musicum kijken al lang uit naar de concertreis. Voor de jonge muzikanten is de reis een bijzondere muzikale ervaring: zeker het geven van een concert in Wenen, een belangrijke stad als het gaan om klassieke muziek, wordt gezien als een hoogtepunt van de reis.

De leden van het Leids Studentenkoor en –Orkest Collegium Musicum betalen een deel van de reis zelf maar dit is helaas niet genoeg. Ook probeert Collegium Musicum door middel van fondsen en sponsoracties het gat in de begroting te dichten, maar gezien de bezuinigingen in cultuursector is er duidelijk minder geld voor dit soort projecten. Zonder een bijdrage van andere zal de tournee minder compleet zijn. Met minder geld kunnen er activiteiten niet bekostigd worden en moet er worden bezuinigd op instrumentenvervoer en excursies.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×