Minister Jet Bussemaker zal bij de thema-avond ook ingaan op vragen van de belangstellenden. (Foto: Partij van de Arbeid).

Minister Bussemaker bij thema-avond over mbo in Da Vinci College Kagerstraat

In de Technasiumruimte van het Da Vinci College Kagerstraat vindt maandag een thema-avond over het middelbaar beroepsonderwijs. Minister van onderwijs Jet Bussemaker zal bij deze bijeenkomst aanwezig zijn. De thema-avond is openbaar, iedereen kan er zonder van te voren aan te melden heen.


Martijn Otten (duo-raadslid PvdA) en Thijs Kievit waren te gast in Nieuws071 en blikten met verslaggever Rolf Eijgenraam vooruit op de thema-avond.

Er wordt maandagavond gesproken over de opvallend slechte kwaliteit van het mbo in Leiden. Een jaar geleden redde minister Jet Bussemaker het ROC Leiden nog door 40 miljoen euro beschikbaar te stellen. “Als je kijkt naar de mbo kwaliteitsgids, staat het ROC Leiden helemaal onderaan”, aldus PvdA duo-raadslid Martijn Otten, “dat is ook niet raar als je kijkt dat ze druk bezig waren met de financiën op orde krijgen. Minister Bussemaker is nu erg bezig met het verbeteren van de kwaliteit van het mbo. Daarom is het juist in Leiden heel interessant om met haar te spreken over hoe we die kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren.”

Kleinere scholen
De minister pleit voor kleinere scholen via een gemeenschap van mbo-colleges. “Minister Bussemaker zegt nu dat het misschien een beter idee is om terug te gaan naar een gemeenschap kleinere colleges van maximaal 1500 leerlingen die samen dan weer één grotere organisatie vormen”, aldus Otten. “Die kleinschaligheid zorgt ervoor dat leraren minder leerlingen hebben en elkaar weer beter leren kennen.”

Gesprek
Minister Bussemaker zal deze avond ook het gesprek aangaan met leerlingen van de middelbare school en groep acht en met studenten van het middelbaar beroepsonderwijs. Er zal ook ruimte zijn voor belangstellenden om vragen te stellen aan de minister. De avond begint om 20:00.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×