Stadhuis voorlopig gewoon open op zaterdagen

Het plan van wethouder Marleen Damen om de afdeling Burgerzaken van de gemeente niet meer op zaterdagochtenden te openen, is vooralsnog van tafel. Het CDA dient binnenkort samen met de VVD een motie in om de mogelijkheid en daarmee ook het stadhuis open te houden om ook op zaterdagen een nieuw paspoort of rijbewijs aan te kunnen vragen. Gisteravond werd het voorstel besproken in de raadscommissie en al snel bleek dat de hele raad wil dat het stadhuis op zaterdagen openblijft.

Chris de Waard in gesprek met CDA-duoraadslid Arine Sijl over de zaterdagopenstelling van het stadhuis.

Wethouder Damen moet flink bezuinigen en wilde daarom de mogelijkheid schrappen om op zaterdagochtend bij de afdeling Burgerzaken langs te gaan. Alleen om die reden moet het stadhuis namelijk open en dat kost relatief veel geld. Damen wil liever een extra avond open gaan. Dan is het stadhuis toch al open en vallen de kosten lager uit.

De raad heeft nu aan de wethouder gevraagd om een paar opties uit te werken en daarbij duidelijk aan te geven welke kosten ermee gemoeid zijn. Tot die tijd verandert er niets. Wel werkt de afdeling Burgerzaken sinds 1 maart alleen nog maar op afspraak, Ook dat moet leiden tot meer efficiency.

 

Leiden Politiek burgerzaken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×