Enkelen werken van Justus Dick Bakhuizen van den Brink en Sylvia Nieuwenburg, onderdeel van de Leidsche Mondialen (Foto: Facebook Stichting Leidsche Mondialen).

De Leidsche Mondialen samen voor unieke expositie

De Leidsche Mondialen, een kunstenaarscollectief waarin zich 40 Leidse kunstenaars hebben verenigd, exposeren vanaf zondag hun werk. De expositie vindt plaats in galerie Amber aan de Hooglandsekerkgracht 8. Op zondag 3 april wordt om 16.00 uur de expositie geopend door dichter Han Ruijgrok. De expositie is de hele maand april van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

1907975_732008883487230_1984167411_n

Door het grote aantal kunstenaars worden verschillende stijlen bij elkaar gebracht tijdens de expositie.

Regelmatig exposeren de kunstenaars van de Leidsche Mondialen individueel in diverse galeries, winkels, openbare gebouwen als ziekenhuizen, restaurants en tijdens festivals. Voor het eerst is de komende maand in Leiden het werk van circa 20 van hen te zien in een gezamenlijke overzichtsexpositie. Na twee weken worden de werken gewisseld, zodat het publiek nog meer werk van de Leidsche Mondialen kan bezichtigen.

Tijdens de expositie zijn niet alleen schilderijen, maar ook onder andere beeldhouwwerken, keramiek en foto’s te zien. Iedere kunstenaar brengt zijn of haar eigen stijl; van klassieke tot moderne kunst. Tijdens de openingstijden zijn er dagelijks leden van de Mondialen aanwezig om toelichting op hun werk te geven.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×