Politiek en belanghebbenden lovend over Lammermarktplannen

Begin volgend jaar moeten de werkzaamheden aan de Lammermarkt klaar zijn. Althans, de ondergrondse. De diepste parkeergarage van Nederland is dan klaar, waarna aansluitend de herinrichting begint van het plein zelf. Er komen daar verschillende projecten samen. De aanleg van de centrumroute inclusief het vervangen van de Valkbrug, het singelpark en de herinrichting van het voormalige parkeerterrein Lammermarkt en de aangrenzende Nieuwe Beestenmarkt.

Chris de Waard sprak met wethouder Laudy over de herinrichting van de Lammermarkt en omgeving.

Het plein wordt voor zo’n 60% groen ingericht. Meer kan niet. Dan zou er in de toekomst geen plek meer zijn voor de kermis en evenementen als Armin van Buuren’s optreden op Koningsdag. Om die reden komen er ook niet veel bomen op het plein zelf. Wel struiken en grasveldjes. Ook komt Molen de Valk veel meer op het plein te staan. De struiken en hekwerken om het molenmuseum verdwijnen.

Kritiek op de plannen is er eigenlijk niet of nauwelijks. Wel een aantal aandachtspunten. Voldoende ruimte voor touringcars bijvoorbeeld (die komt er), openbare toiletten (komen in Molen de Valk en in de nieuwe garage)

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline