Als de ondergrondse parkeergarage klaar is, wordt de Lammermarkt zo groen mogelijk ingericht met voor het verkeer een 'parkway' met gescheiden rijbanen.

Politiek en belanghebbenden lovend over Lammermarktplannen

Begin volgend jaar moeten de werkzaamheden aan de Lammermarkt klaar zijn. Althans, de ondergrondse. De diepste parkeergarage van Nederland is dan klaar, waarna aansluitend de herinrichting begint van het plein zelf. Er komen daar verschillende projecten samen. De aanleg van de centrumroute inclusief het vervangen van de Valkbrug, het singelpark en de herinrichting van het voormalige parkeerterrein Lammermarkt en de aangrenzende Nieuwe Beestenmarkt.

Chris de Waard sprak met wethouder Laudy over de herinrichting van de Lammermarkt en omgeving.

Het plein wordt voor zo’n 60% groen ingericht. Meer kan niet. Dan zou er in de toekomst geen plek meer zijn voor de kermis en evenementen als Armin van Buuren’s optreden op Koningsdag. Om die reden komen er ook niet veel bomen op het plein zelf. Wel struiken en grasveldjes. Ook komt Molen de Valk veel meer op het plein te staan. De struiken en hekwerken om het molenmuseum verdwijnen.

Kritiek op de plannen is er eigenlijk niet of nauwelijks. Wel een aantal aandachtspunten. Voldoende ruimte voor touringcars bijvoorbeeld (die komt er), openbare toiletten (komen in Molen de Valk en in de nieuwe garage)

Cultuur Economie Leiden Politiek Parkeergarage Lammermarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×