(Foto: Thomas van Ardenne).

Leidse studenten terug in zeilevenement Race of the Classics

Voor de eerste keer in drie jaar doet er weer een team van Leidse studenten mee aan de Race of the Classics, het zeilevenement voor studenten. Team Universiteit Leiden is splinternieuw en is nog niet erg ervaren, maar wil best winnen. Tijdens een zeilrace van Rotterdam naar Amsterdam strijdt het Leidse team een week lang met twintig studenten op een klassiek zeilschip tegen teams van andere universiteiten om de koppositie. Over een week gaan ze aan boord van het schip ‘Tecla’ en storten ze zich een week lang volledig op de race.

‘De Rees’
Tijdens de zeilwedstrijd is er ruimte om te feesten en nieuwe vrienden maken. Dat is in essentie de Race of the Classics – de Rees voor ingewijden. Vanaf 4 april vindt het grootste studentenzeilevenement van Nederland plaats, met achttien teams die zeilen van Rotterdam naar Amsterdam. Onderweg doen ze havens in Nederland, België en Engeland aan.

De tussenstop in Engeland is wel afhankelijk van het weer. “Het is altijd de vraag of de oversteek naar Engeland lukt”, vertelt Annemarie Hijmans van den Bergh, captain van het Leidse team, “vorig jaar bijvoorbeeld is die uit de route gehaald. De alternatieve route gaat langs de Waddeneilanden.” Samen met mede-rechtenstudent Jelmer van Beek en nog achttien Leidse studenten probeert ze momenteel tentamens te combineren met voorbereidingen voor de wedstrijd.

Team_Universiteit_Leiden_RaceoftheClassics
De teamfoto van het Leidse team, met op de vierde positie van de bovenste rij Annemarie Hijmans van den Bergh captain van het Leidse team) en op de derde positie van de onderste rij Jelmer van Beek. (Foto: PR).

Team Universiteit Leiden
De aanzet tot het nieuwe Leidse team kwam vanuit de zeilcommissie van Minerva, vertelt Hijmans van den Bergh, maar het uiteindelijke team bestaat zeker niet alleen uit Minervanen. Zo doen er ook leden van Augustinus mee en is Jelmer van Beek lid bij roeivereniging Njord. “Het is ook de bedoeling van de organisatie dat het team van de stad is, niet van één vereniging”, aldus Van Beek. “Des te beter, want ik kijk er vooral uit veel andere zeilers te leren kennen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×