Teleurgestelde vluchtelingenkinderen huilend terug naar Nijmegen

Een groep vluchtelingen die op het tentenkamp Heumensoord in Nijmegen verblijven, kregen het heugelijke nieuws te horen dat zij naar de noodopvang in Leiderdorp overgeplaatst werden. Halverwege kregen de gezinnen echter te horen dat de noodopvang nog niet klaar was voor de nieuwe bewoners. “De hele bus is gewoon teruggestuurd”, vertelt Bionda Heeringa – De Kreij die zich inzet voor de integratie van deze groep vluchtelingen. “Ik kreeg een bericht uit de bus: ‘all children in the bus are crying. We feel like animals.'”

Vluchtelingenkinderen_04

(Foto’s: Facebook).

De gezinnen hadden inmiddels al uitgebreid iedereen uitgezwaaid bij het tentenkamp dat is opgebouwd in Nijmegen. “Vrolijk gingen ze de bus in naar Leiderdorp”, vertelt Bionda Heeringa aan Sleutelstad, “op weg naar de toekomst. Maar die toekomst viel meteen weer in duigen.”

Helpen
“Wij hebben een groep mensen om ons heen verzameld die de mensen helpt te integreren”, vertelt Bionda Heeringa. Dat doen ze onder andere door ze bij hen thuis te laten logeren. “We waren dus heel blij dat ze naar Leiderdorp zouden komen, dat is dichtbij ons aangezien we in Delft wonen.” Maar het mocht niet zo zijn, vanmiddag om 2 uur kwamen de vluchtelingen weer terug bij het tentenkamp. “Ik vind het vooral heel sneu voor de kinderen”, aldus Heeringa. “Ik krijg hier plaatsvervangend buikpijn van.”

 

 

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×