Teleurgestelde vluchtelingenkinderen huilend terug naar Nijmegen

277

Een groep vluchtelingen die op het tentenkamp Heumensoord in Nijmegen verblijven, kregen het heugelijke nieuws te horen dat zij naar de noodopvang in Leiderdorp overgeplaatst werden. Halverwege kregen de gezinnen echter te horen dat de noodopvang nog niet klaar was voor de nieuwe bewoners. “De hele bus is gewoon teruggestuurd”, vertelt Bionda Heeringa – De Kreij die zich inzet voor de integratie van deze groep vluchtelingen. “Ik kreeg een bericht uit de bus: ‘all children in the bus are crying. We feel like animals.'”

Vluchtelingenkinderen_04

(Foto’s: Facebook).

De gezinnen hadden inmiddels al uitgebreid iedereen uitgezwaaid bij het tentenkamp dat is opgebouwd in Nijmegen. “Vrolijk gingen ze de bus in naar Leiderdorp”, vertelt Bionda Heeringa aan Sleutelstad, “op weg naar de toekomst. Maar die toekomst viel meteen weer in duigen.”

Helpen
“Wij hebben een groep mensen om ons heen verzameld die de mensen helpt te integreren”, vertelt Bionda Heeringa. Dat doen ze onder andere door ze bij hen thuis te laten logeren. “We waren dus heel blij dat ze naar Leiderdorp zouden komen, dat is dichtbij ons aangezien we in Delft wonen.” Maar het mocht niet zo zijn, vanmiddag om 2 uur kwamen de vluchtelingen weer terug bij het tentenkamp. “Ik vind het vooral heel sneu voor de kinderen”, aldus Heeringa. “Ik krijg hier plaatsvervangend buikpijn van.”

 

 

Delen

277 reacties

   • nee dat hebben mijn kinderen ook nog niet, maar dat krijgen ze wel door het beleid hier in Nederland met hun intergratie praktijken. Je moet deze mensen voorbereidden op een terugkeer zo ook de kinderen. Tot nog toe wordt hier nog steeds niet over gesproken. Nee het gaat steeds over intergratie in Nederland. Mogelijk moeten ze eerst onze waarde en normen leren en accepteren en niet dat wij hun maar zielig moeten vinden.

  • Je bergijpt duidelijk niet de trauma’s die deze kinderen al hebben opgelopen…..

  • Mens wees blij dat jou kids niet in een tentenkamp hoeven te leven.Praat met je verstand ooooo nee sorry heb je niet pfff

  • Sandra Van Der Steen

   Nee doe genoeg vrijwillig voor Nederlandse medemens die worden ook vergeten, bv ouderen, kinderen met een rugzakje. Zolang de regering daar op blijft korten blijf ik zo reageren!

  • Erica de Vries

   Dus dat deze kinderen verdrietig zijn, dat komt door het korten van anderen en op rugszakjes. Nou, ik werk dus met gehandicapten, en het geld is veel minder het probleem, dan het omkijken naar ze. De mensen waar ik mee werk, hebben een verstandelijk vermogen van hooguit twee jaar. En de meesten krijgen nooit geen visite van hun familie. Of nooit, dat is niet helemaal waar. Met hun verjaardag en met de sinterklaasviering, dan merk je ineens dat ze familie hebben. En wat ouderen betreft, ook daar hetzelfde. Stop je ouders in een tehuis, en dan is het verder niet meer jouw verantwoording. Verwende mentaliteit vind ik het

  • Sandra Van Der Steen

   En daarom ga ik dus met ouderen wandelen en op bezoek! Goed lezen is ook een vak. U ziet iets staan en reageert fel en praat aub niet over dat er geld genoeg is voor rugzak kinderen ik heb er zelf 2 en moet vechten als een leeuwin voor ze, op school: sorry mevrouw. daar is geen potje voor. Maar ik ga niet meer verder op u in zonde van mijn energie

  • Erica de Vries

   Nou, dan doe je het niet. Ik heb ook een rugzakkind, en ben alleen maar dankbaar dat hij in Nederland kon opgroeien. Dat gezeik over geen geld. Echte armoede, is de geestelijke vind ik. En u bent arm, echt arm. Een ander kind niets gunnen. U bent arm, en eigenlijk kan ik beter medelijden met u hebben.

  • Sandra Van Der Steen

   Hoeft niet hoor ben heel gelukkig en weet u waarom? Omdat ik mensen zoals u buitensluit. U bent nog zieliger dan die kindjes uit het artikel. U zal nu en nooit gelijk van mij krijgen en ik blijf zeggen eigen mensen eerst!

  • Elma Duits

   Jeetje Sandra Van Der Steen. Wat een rare opmerking. Dat je niets wil doen of geven voor vluchtelingen, dat is aan jou, moet je helemaal zelf weten. Maar om nou rugzak kinderen te vergelijken met vluchtelingkinderen? Idd, de begeleiding is vaak minimaal en kan een stuk beter. Maar in de landen van de vluchtelingen maken ze zich daar niet druk over. Daar is het maar de vraag of ze veilig zijn en of ze uberhaupt kind kunnen zijn. Echt een nare vergelijking. Want wat heb je nou liever, wil je liever te weinig begeleiding voor een kind, of zou je liever een vluchteling willen zijn. Bah, wat kortzichtig

  • Sandra Van Der Steen

   Nee ik wil dat de nl kinderen met rugzakje en onze ouderen eerst de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daar word op gekort maar er word veel geld in de opvang van vluchtelingen gepompt.

  • Erica de Vries

   Idd zielig en dom. Want voor de vluchtelingen werd ook algekort. De zorgverzekeringen hebben 6 miljard winst gemaakt. Dus daar zit het geld, niet bij de vluchtelingen. Lekker makkelijk om die mensen de schuld te geven, terwijl de winst van de zorgverzekeringen 6 x zoveel is dan de kosten van de vluchtelingen.

  • Erica de Vries

   Nee, jij bent snugger. Want je ontwijkt de cijfers. “Mijn” gehandicapten zijn socialer dan jij, en komen slimmer over. Mijn kinderen zijn al wat groter, maar ook mijn rugzakkind, is goed terecht gekomen. Juist omdat ik niet zielig deed, maar omdat ik aanpakte. Ga jij je eigen kind dus maar verzorgen

  • Sandra Van Der Steen

   Haha de 1 studeert al en de ander zit op VWO met begeleiding waar ik voor heb moeten knokken. Dat jouw cliënten socialer zijn komt omdat ze het denkvermogen van een jong kind hebben ( eigen woorden van je). Je moet nu gewoon stoppen ik mijn mening jij de jouwe…..toch?! We leven een een land met vrije meningsuiting dus ga niet zo in op de tegenstanders aub.

  • Erica de Vries

   Idd jij jouw mening en ik de mijne. Maar geef niet de vluchtelingen de schuld van de kortingen in de zorg, als de zakkenvullers daar zes keer zoveel.achteroverdrukken, als de vluchtelingen hebben gekost.

 1. Gerda de Vink

  tja het zei zo ,,hoe maken ze de kinderen gek . ze weten niet eens waarin ze terecht komen en ander zou blij wezen terug naar het oude vertrouwde plekje .,,, ipv weer naar het onbekende ,,, dus wat is die kinderen wijs gemaakt ,en mevr de helpende hand had ook vooraf kunnen invormeren of alles rond was had ze nu geen buikpijn ook dus ze doet der werk half

  • Sandra Van Der Steen

   De ouders maken de kinderen als eerste gek, sleuren ze uit eigen land, weg bij eigen vriendjes en familie en dan is het nu de schuld van Nederland dat ze huilen? ! Kom op zeg denk eens logisch

   • Sandra, waar zit je verstand als ik vragen mag?
    wat zit je Logica? Voordat je durft te zeggen dat anderen logisch moeten gaan nadenken…?!

    • Helena, ja is erg wat er met die mensen gebeurd in hun thuis land, maar 4000 km afleggen om veilig te zijn????? Daarnaast dat ambulance personeel het AZC in Zaandam niet inwillen zonder begeleiding van politie. Dat homo’s in de AZC worden mishandeld, Dat deze mensen klagen over het voedsel enzenzenz. Welke intergratie verwacht je dan. Ik snap Sandra dan heel goed als je ziet hoe de nederlandse bevolking wordt kaal geplukt (denk aan de pensioenen) aan hoe de zorg verloederd en hoe ouderen aan hun lot worden overgelaten. Wie is er dan Asociaal juist de Nederlandse regering en alle mensen die dit intergratie beleid steunen.

  • Erica de Vries

   Sandra, je doet je achternaam eer aan. Inderdaad een hard van steen. Zou jij blijven zitten in een land waar bij je kinderen de kogels om de oren vliegen. En waar veel van die vriendjes en familie niet meer leven. Ik denk logisch, en vind jou echt een naar mens. Ikke, ikke, ikke. Schandalig.

 2. Emotionele chantage!!! Kinderen gebruiken voor vieze spelletjes, achg daar is links goed in. Tijden zullen heel snel veranderen, de revolutie zal beginnen op 6april.

  • Vieze spelletjes? Mensenlevens is niet iets waar je mee mag spelen…..en dat gebeurt in NL wel, door de overheid, IND en COA…..

  • Ja, op 6 april gaat Tramalant de ‘democratie’ uitroepen.. Tja, van dit soort moet je het echt hebben. Hopelijk heeft hij of zij of wat het dan ook moge zijn geen kinderen…

   • Ja, zeker 6 april wordt de democratie teruggepakt. Wat een lage reactie Piet van Zutphen. Jou “gastvrijheid” (lees : land weggeven) zijn in direct/ indirect verantwoordelijk voor de vluchteling die de aanslagen in europa en de massa aanranding rond nieuwsjaarsdag. U bent naar mijn mening een gevaar voor kinderen en kleinkinderen die met deze ellende nog meer te maken krijgt!

    • Piet Pekelharing op

     Indien u de moeite had genomen u iets beter te infomeren had u kunnen weten dat die aanslagen niet gepleegd zijn door vluchtelingen maar door derdegeneratiemigranten. Hetgeen op zich ook ernstig is, daar die idioten immers in onze Westerse samenleving zijn opgegroeid en dit dus aantoont dat er iets grondig mis is met ons samenlevingsmodel. Kennelijk ontbreekt het onze maatschappij aan een structuur om een multiculturele samenleving in goede banen te leiden.

     Voor de massa-aanranding geldt overigens ook dat deze niet door vluchtelingen uit Syrië is gepleegd, maar door jongemannen uit Noord-Afrika (Marokkanen en Algerijnen) die met de vluchtelingenstroom zijn meegeglipt. Deze jonge mannen worden hierin aangemoedigd door hun familie die willen dat de oudste zonen naar Europa gaan om werk gaan zoeken. De reis wordt als te onzeker en te onveilig beschouwd voor ouderen en vrouwen. Helaas leidt dit tot een grote concentratie van vrijgezelle jonge kerels met alle gevolgen vandien.

     De door u genoemde misstanden worden dus niet door vluchtelingen veroorzaakt. Bovendien is ronduit schandalig dat sommigen deze wantoestanden op de kinderen van de vluchtelingen proberen af te schuiven.

     • Met het laatste ben ik het volkomen eens, kinderen mogen nooit gebruikt worden voor dit soort spelletjes, laat kinderen kind zijn, die moeten we en iedereen met een beetje verstand helpen ongeacht wat je van asielzoekers vind! Het overige er waren wel degelijk asielzoekers bij de aanslagen in Brussel en aanranding in Keulen betrokken.

     • Piet Pekelharing op

      Tramalant weet kennelijk meer dan de politie. De politie verdenkt namelijk geen enkele asielzoeker van de aanslagen in Brussel.

 3. Fouad Annouri

  Renzo

  Had je op school je best moeten doen, dan had jij het nu zeker niet moeilijk.
  1944/1945 geen vluchtelingen in NL en moesten je ouders HELAAS honger lijden.

 4. Sorry maar wat een slecht artikel. De bus is niet eens in Leiderdorp aangekomen. IK was daar en heb verteld dat de bus onderweg was. Toen zijn ze gaan bellen en is de bus omgekeerd. Het is ook geen azielzoekerscentrum maar een noodopvang voor een jaar. Erg is het wel voor die mensen maar dit is een sensatieverhaal.

  • Dat staat ook in het artikel wat je nu zegt. Ze zijn halverwege terug gekeerd. Er staat niet dat ze al in Leiderdorp waren. Er staat ook noodopvang en geen asielzoekerscentrum.

  • ‘Sorry’ maar ik zie in jouw reactie geen enkele opmerking die getuigt van een ‘sensatieverhaal’… Waarom deze reactie die echt helemaal nergens op slaat?

  • Esther van den Zande op

   Stel je voor je hebt maandenlang gebivakkeerd in een tentenkamp. Lekker in de winter … Nu mag je elders heen waar het beter voor jouw en je kinderen is ………….. Je wordt uitgezwaaid en bent op weg ……………. en dan keert dus bus dus om ………………
   Hoe zou jij je voelen?

  • Huh? Dat is toch ook precies wat er in het artikel staat? Halverwege is de bus terug gekeerd en in Leiderdorp is er een noodopvang?

  • Sensatieverhaal? eerst een groep vluchtelingen twee dagen van te voren vertellen dat ze na maanden weggaan uit kamp Heumensoord, ze laten inpakken, afscheid nemen, in een bus laden en die halverwege laten omkeren? Ik zie de sensatie niet alleen een hoop schaamteloos gezeul met mensen…

  • Anneke de Groot

   Als je dan toch zo betrokken bent bij ons eigen volk, leer dan eerst een normaal schrijven. In twee zinnen, vier grote fouten, dat kan een vluchteling beter hoor.

  • Anneke de Groot

   Bep Korenhof Dit is toch ook geen PVV site, met leuzen als eigen volk. Want als je trots bent op je eigen volk, dan ben je ook trots op je taal. En zet je niet zulke domme dingen er neer. Want eerlijk “onze volk”, kan het nog dommer?

  • Monique van der Doef

   Nou ik vind dat Djayden Renate gelijk heb!!! Maak niet uit hoe je schrijft…Julie begrijpen het toch of niet!!! Anders neem je toch lekker een vluchteling in huis kan je hem leren lezen en schrijven

   • Neem er een in huis, hoop dat je een dochter heb, kan je haar gelijk uithuwelijken. Kansloos figuur, kijk is in bejaardentehuizen. Ja eigen volk eerst!! Als je zo je eigen volk haat, donderstraal dan op!!

     • Ik doe vrijwilligerswerk naast mijn reguliere baan! U gaat jonge testosteron bommen vergelijken met bejaarden die ons land hebben opgebouwd? Ik raad het u aan om eens een dagje mee te lopen, en dan vergelijken wat de asielzoekers krijgen.

  • Susanne van Birgelen

   Het is meer dat het vaak opvalt dat de ” onze volk” roepers de Nederlandse taal niet goed beheersen. Zo ook in deze draad. Vaak he, niet altijd. Ik hou niet van generaliseren

   • nee dat heeft te maken met de invoer van het groene boekje in de Jaren 90 waarvan we nu denk ik op versie 312 zitten. De meeste mensen krijgen na hun onderwijs geen nederlands meer. De mensen die hier zoveel op taal en spelfouten letten die zijn dagelijks met taal bezig of hebben genoeg tijd om zich daar mee bezig te houden, maar de werkende bevolking die niet in de taal industrie zitten hebben niet die luxe. Waarom een immigrant beter nederlands kan schrijven en spreken is dus ook vanwege de overvloed aan tijd en alles wat ze krijgen van de overheid. Ik zou zelf een taal cursus moeten bekostigen terwijl als asielzoeker krijg je die gratis aangeboden. Waar vindt dus de discriminatie plaats (ook zo een mooi woord die door immigranten lief hebbers vaak wordt gebruikt).

    • Piet Pekelharing op

     Het Groene Boekje bestond al lang voor de jaren negentig. Zonet opgezocht: De eerste versie van de Woordenlijst Nederlandse Taal, zoals het vermaarde martelwerkje voor scholieren officieel heet, dateert van 1865 en verscheen vanaf 1914 in een groene kaft.

  • Anneke de Groot

   Susanne van Birgelen Idd dat zal het zijn. Ik werk in de gehandicaptenzorg, en ook daar zie je geen eigen volk roepers, die eens helpen om de handjes uit de mouwen te steken.

  • Ilona van Eersel

   Of jij zo perfect ben . Tjonge jonge zeg ga iemand af kraken dat ze iets anders schrijft pff zielig hoor maar ja ik zeg altijd je heb mensen en fietsbellen. O pfff stom stom dat is een idioten op merking .

   • Piet Pekelharing op

    Het moet zijn ‘idiote opmerking’ en verder bent u een aantal leestekens vergeten.

  • Anneke de Groot

   “Ze” werkt bij? Oh, je hebt het over mij. Niet zo netjes om in de derde persoon te spreken. Maar nee, gehandicapten kunnen er niets aan doen. Maar ik krijg het idee, als ik zo kijk naar de manier van schrijven, dat sommigen niet gehandicapten, er niets aan willen doen. Alleen een beetje schreeuwen, en dat was het dan.

  • Susanne van Birgelen

   “Ze” vinden hun eigen volk en daarmee zichzelf natuurlijk wel perfecter dan vluchtelingenkinderen…Want die plengen maar krokodillentraantjes. Iets met de pot en de ketel?

  • Susanne van Birgelen

   “Ze” vinden hun eigen volk en daarmee zichzelf natuurlijk wel perfecter dan vluchtelingenkinderen…Want die plengen maar krokodillentraantjes. Iets met de pot en de ketel?

  • Anneke de Groot

   Nou, druk niet. Het is gewoon opvallend, dat de anti vluchteling mensen, niet goed Nederlands schrijven, maar wel trots op hun eigen volk zijn. Maar zorg jij nou maar, dat je zoontje wel goed Nederlands leert.

  • Ilona van Eersel

   Nee wat jij doet is netjes mensen afkraken en kleinere. En over iemands kinderen beginnen ja dat is netjes zeg .nou sorry hoor iemand kan ook alfabetische zijn of heb jij daar nooit bij stil gestaan nee tuurlijk niet. Dan vind ik het knap dat zo iemand toch iets schrijft

  • Djayden Renate

   Oo maar dat komt wel goed hoor .. Die kan beter praten en schrijven dan die kut asz …. .. En iedereen kan een foutje maken jij ook … dus mevrouwtje perfect kan jij niet wat beters gaan doen dan alleen maar commentaar geven op mensen die gewoon hun mening willen geven met of zonder spel fout….

  • Anneke de Groot

   En waarom moet dat ? Ik neem jou toch ook niet in huis, alhoewel je denk ik zo te lezen, wel hulp nodig hebt. Moet je dan iedereen die hulp nodig heeft in huis nemen?

  • Anneke de Groot

   Domenic Sanders Nou, ik doe een heleboel voor mijn medemens, en kijk daarbij niet naar afkomst. Maar dat is wat anders dan iemand in huis nemen. Of heb jij je ouders of opa en oma ook in huis?

  • Robin Punselie

   Erica: Dit is juist de instelling war ik persoonlijk moeite mee heb. Ik zie je overal reageren met “We moeten die mensen helpen” maar als iemand vraagt wat jij gedaan hebt dan is “we” ineens “niet ik maar jullie”.

  • Robin Punselie

   Erica: Dit is juist de instelling war ik persoonlijk moeite mee heb. Ik zie je overal reageren met “We moeten die mensen helpen” maar als iemand vraagt wat jij gedaan hebt dan is “we” ineens “niet ik maar jullie”.

  • Erica de Vries

   Robin. Het is hip om te zeggen dat je vluchtelingen in huis moet nemen, als je met ze begaan bent. Wat een papagaaien antwoord. Men hoeft niets te doen, maar mensen afzeiken die wel wat doen, dat is de andere kant. Naast mijn drukke baan zet ik mij in voor de gehandicapte vluchtelingen. Aangezien ik werk met verstandelijk gehandicapten, kan ik daar veel voor betekenen. Op dit moment zijn er twee jongeren die ik vrijwillig help. Want verstandelijk gehandicapten zijn een.kwetsbare doelgroep, vooral onder vluchtelingen. Dat is wat ik doe. En helaas zie ik de eigen volk roepers nooit. Ook niet als vrijwilliger bij mij reguliere werk, waar voornamelijk Nederlanders worden verzorgd

  • Erica de Vries

   Geen idee Robin. Maar aan de manier van afkraken, en pvv praat, krijg ik een vermoeden van niet. Op mijn werk, en op mijn vrijwilligerswerk, kom in deze mensen namelijk nooit tegen. Roepen dat er voor ons eigen volk wat gebeuren moet, en er gebeurd dan niet. Want echt, vrijwilligers zijn ook op mijn werk met Nederlanders, echt tekort.

  • Domenic Sanders

   Erica de Vries ik vind het raar dat je zo praat over mij. 1 je kent me niet . 2 je weet niet wat voor een werk ik doe. 3 je weet niet welke politieke keuze ik heb.
   Dus even nu de harde waarheid op tafel . 1 jij bent de gene die mij als persoon discrimineert . 2 mij zonder mij te kennen oordeelt dat ik geen vrijwilligers werk doe. 3 mij ook in het hoekje van de pvv plaatst. Wie doet er hier nou aan discriminatie en rassenhaat….. dat ben jij.

 5. Anneke de Groot

  Wat een jaloerse mensen heb je toch. Sommigen reageren echt harteloos. Het gaat hier over kinderen, die niets anders kennen dan oorlog. En is dat hun schuld? Moeten ze dan maar blijven, daar waar oorlog is. Of in een ander land, waar het veiliger is, maar waar ook geen toekomst is? Echt te schofterig voor woorden, die “volwassenen”.

   • Piet Pekelharing op

    Dus omdat die kinderen tijdens de Duitse bezetting niet konden vluchten, moeten de Syrische kinderen nu maar creperen of wachten totdat zij door de vatbommen van Assad getroffen worden?

    Ik ben er overigens zeker van dat indien de Noordzee niet zo breed was geweest en niet zo onstuimig er veel meer Nederlanders over zee waren gevlucht.

    • Nederlanders gingen de RAF in in Engeland om te knokken voor het land. De Syrische mannen laten hun land in de steek en gaan 8 a 9 veilige landen door, Nederlanders 1 om hun gezin veilig te stellen om daar het leger in te gaan van de engelse. Lees het verhaal van Erik Hazelhof. Had wel geen gezin maar dat deden er vele! Trouwens ook mooie documentaire over Assad een van de weinige die tegen terrorisme strijd met de koerden, Rusland en Iran. Jammer dat de westerse media hun zo besmet! Raad het u aan om dat eens op te zoeken. Is niet voor niets trouwems dat Assad belangrijke steden heroverd(lees: Palmyra)

  • Elma Duits

   Sandra Van Der Steen En wat kunnen deze kinderen eraan doen dan? Is de tweede wereldoorlog hun schuld? Het lijkt erop dat jij in ieder geval niet van de geschiedenis van de oorlog geleerd hebt. Want je insinueert dat deze kinderen dus ook maar hetzelfde mee moeten maken als toen.

  • Wim Linda Hiemenz

   Ben het zo zat van mensen die het nog opnemen voor die vluchtelingen kanker dan zelf op naar ander land en neem hun allemaal lekker mee problemen mee heb intreseert me geen tyfus ik zeg wat ik wil en wat ik denk opzouten met dat tuig wacht maar als je kind veerkracht word piep je wel anders

   • Piet Pekelharing op

    Nou, nou, het niveau is er wel op vooruit gegaan sinds die Facebookluitjes op deze webstek zijn toegelaten.

   • Gerard van der Veer op

    Helaas heb je wel verstand van wapens en ook een voorliefde, als ik de foto’s op je Facebook-account bekijk. Ik weet niet waarom je het lekker vindt met moord te dreigen. Dit is geen game maar de werkelijkheid. Als je het doet, draai je terecht voor lang de cel in. Maar het zal wel weer verbale agressie wezen die je de baas is.
    *
    Houd je mond als het lot van vluchtelingen je niet interesseert (“Het interesseert me geen tyfus”). Wat heb je er dan voor zinnigs over te melden (“Ik zeg wat ik wil”)? Laat je licht schijnen over de waterstanden, daar weet je vast met trots evenveel van.
    *
    Gelul is gelul, geweld geweld, dood dood.

 6. Romina Verboon

  Beter gaat IEDEREEN hier effe normaal doen ofzo -.- dit gebeurt elke dag… ja het is erg maar kom op mensen als jullie allemaal met betere ideeën komen prima? Maar ga nou niet hier allemaal op elkaar reageren schiet je niks mee op…

 7. Evert Aartse

  Jawel in zoetermeer wordt er een gevangenis leeg getrokken #AZC en komen 2600 bewaarders op straat te staan omdat daarin vluchtelingen inkomen met Europeese subsidie per vluchteling.
  Criminelen worden op straat gezet en op hele een humane weg verwelkomen we de vluchtelingen.
  Delen is er niet meer bij.
  Overname/Exodus van Europa

 8. Janneke Koers

  Hoe kan dat nou? Wat een miscommunicatie, waar de kinderen dan de dupe van worden en Evert Aartse, je moet niet zo bazelen. 1/3 van onze gevangenissen staat leeg. Zou jij daar graag opgevangen willen worden? Ik denk het niet!!!!!

 9. Joost Kooreman

  Wanneer dit typerend is voor de algehele communicatie dan valt wat mij betreft überhaupt nog veel te doen alvorens het ROC bewoont wordt. Daarbij is aangegeven dat het ROC noodopvang is dus eenmaal daar is de bedoeling dat er vlot doorstroming zal plaatsvinden ook is de afspraak 1 jaar met max half jaar verlengen op deze locatie. Dus ja als je echt gevlucht bent is het een drama er is alleen zo’n grote “Mits en Maar”.

 10. Yvonne van Houdts

  Voor kinderen is dat best erg. Helaas zijn er in land ook kinderen die het heel zwaar en slecht hebben. Die hebben ook recht op een fijn leven
  Die zie ik om me heen.

 11. Hanneke Klos

  Ik schrik van sommige reactie,s. Kinderen zijn altijd de dupe van de beslissingen van de volwassenen. Triest dat ze dit ook nog moeten mee maken.

 12. MayAli Cor

  het is zeker niet leuk….maar de gemeentes kunnen ook niet toveren. ik leef helemaal met de vluchtelingen mee en ja, velen hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt. en toch zou ik het leuk vinden als er ook enigsinds begrip van hun kant komt

 13. Cindy Stikvoort

  Altijd beter dan in hun eigen land toch? Dus accepteer gewoon wat je krijgt. En als het niet voldoende is en je had het daar beter, dan ga je maar terug.

  • Kelly Leiden

   cinn tut t zijn wel kinderen he die hebben er niks mee te maken.. rende hun vluchtelingen papa nou huilend weg van de opvang was t een ander verhaal…

  • Cindy Stikvoort

   Ja maarja die kinderen hebben t hier altijd beter dan daar. Dus die motten ook niet miepen en alles krijgen ze nog gratis ook! Wij motten krom leggen voor een huis en alles.

   • Klopt van de media. Daarnaast vind ik dat de kinderen in dit kamp de afgelopen maanden heel veel kracht creativiteit en doorzettingsvermogen hebben laten zien en helemaal niet miepen.

  • Cindy Stikvoort

   Ja dat is wel zo… maarja alles is toch al verrot overal.. iedereen komt maar hier heen en denkt maar dat het geld uit de muur komt hier en de straten van goud zijn. Ipv dat ze ze nou lekker in hun eigen land houden en daar helpen met het land heropbouwen. Nee we gaan met zn alle naar Nederland en Duitsland enzo en dan zorgen we dat alles overvol word en plukken we al die landen kaal. En vervolgens nemen we ook allemaal mongolen mee die onze vrouwen verkrachten en IS strijders die onze landen terroriseren en kapot maken. Maar ze kunnen wel 4000 euro betalen voor een overtocht naar europa. Ik denk gewoon dat 80% gelukszoekertjes zijn (economische vluchtelingen).

  • Robin Punselie

   Mwah, het is niet zo dat ze teruggestuurd worden naar hun eigen land. De opvang waar ze naartoe zouden gaan was nog niet klaar dus ze moesten terug naar het tentenkamp. Vervelend voor die kinderen, en ik snap ook wel dat ze uit verwarring verdrietig zijn. Maar er is eigenlijk niks aan de hand.
   De media zegt dit om op het gevoel van mensen te spelen, heel smerig stuk journalistiek dit.

  • Robin Punselie

   En de plaatjes liegen er ook niet om… “Huilende kinderen”…
   Ik zie maar 2 plaatjes van huilende kinderen, en die zelfde plaatjes werden vorige week al door een Duitse site gepost.

   Kijk nou eens naar die gezichtjes, ze huilen zich helemaal leeg

  • Cindy Stikvoort

   Echt hoor… Straks gaan die azielzoekers nog voor de Nederlandse mensen die al jaren hier wonen en een huis zoeken (zoals ik). En die azielzoekertjes krijgen nog 1 gezinswoningen ook net alles erop en eraan en huurtoeslag. En wij maar wachten en inschrijven en hopen op genoeg punten en dat je eindelijk benaderd word voor een appartementje.

  • Robin Punselie

   Dat is inderdaad een geval van “zij komen op de eerste plek”, waar ik het ook niet mee eens ben. Als inwoners van Nederland kunnen zij gewoon achteraan aansluiten en netjes op hun beurt wachten.

  • Robin Punselie

   Dat is inderdaad een geval van “zij komen op de eerste plek”, waar ik het ook niet mee eens ben. Als inwoners van Nederland kunnen zij gewoon achteraan aansluiten en netjes op hun beurt wachten.

 14. Robin Punselie

  Vervelend dat rechts zo fel reageert, maar ik kan het wel begrijpen. Die mensen krijgen telkens van links te horen dat we allemaal moeten klaarstaan voor andere mensen terwijl ze zelf geen ene tyfus doen behalve achter dat kutscherm zitten vertellen hoe alles in elkaar steekt.
  Als je als rechtse wat zegt dan wordt je meteen uitgemaakt voor racist
  En ja, meningen aanzien van anderen is lastig. Je kan niet iedereen tevreden houden. De een zal het met je eens zijn en bij de ander zal het stront langs zn broekspijpen lopen.

  Dus als al die linkse mensen die hier reageren achter hun pc wegkruipen en een kamer voor ze inrichten dan is het probleem opgelost.
  Als je het wilt oplossen, los het dan op. Zo niet, blijf dan vooral op je fucking reet zitten.

 15. Caroline van der Laan

  Zo grappig dat sinds er vluchtelingen zijn iedereen het “opeens” wil opnemen voor z’n “eigen volk”. Waar waren al die mensen voor de vluchtelingenstroom??? Ben toch zo blij dat ik anders ben opgevoed en dit uitschot van Nederlanders niet zie als mijn “eigen volk”!! De wereld is van iedereen en iedereen is van de wereld.

 16. Esra Alara

  Sommige mensen die hier reageren hebben hun opvoeding echt uit de prullenbak gevist. Er ontbreekt wel meer dan alleen een beetje respect voor de ander, bah.

  • Bianca de Graaf

   Vertel even wat jullie aan het probleem doen geef je per maand een bedrag af van je salaris moet haast wel anders zou je niet opkomen voor deze mensen die hulp nodig hebben ???

  • Esra Alara

   Ik kom voor ze op omdat ze ook recht hebben op een normaal leven, of dat nou hier in Nederland moet of daar waar ze vandaan komen. Dat wat jij een probleem noemt, is nog altijd jou probleem. Mij hoor je niet klagen over ze.

  • Esra Alara

   Als ik jou was zou ik me gewoon volwassen gedragen en ermee leren leven. Ze blijven toch hoe dan ook, met gezeur en gezeik bereik je niks en niemand zal luisteren naar je.
   Je bent een burger, geen god.

 17. Nella Van Es Eradus

  Lijkt hier wel een kleuterklas .wat een stel kleine kinderen .ieder die voor is gaat helpen .en wie tegen is .blijf thuis .beter dan elkaar afkraken ja .ieder heeft recht op een eigen mening

 18. Bianca Klein

  Wat een wereld wat een maatschappij wat een ellende mijn hart huilt ieder mens verdient geborgzaamheid en liefde en het leed van kinderen gaat zowieso door merg en been pff#wasermaarvrede

 19. Een irritatie voor deze mensen.. maar het staat hier alsof die mensen terug naar die oorlogshel moesten.
  En heeft al helemaal niets te maken met uw of hun kinderen die wel of niet in oorloggebied zijn: ook die stemmingmakerij is een beledigingetje voor mensen die daar nog wel in vreselijke omstandigheden zitten.

  • Piet Pekelharing op

   Het valt te hopen dat de vluchtelingen niet uw normen en waarden overnemen. Mensen aanduiden met ‘varkens’ getuigt bepaald niet van een hoog beschavingsniveau.

 20. Linda Oudemast

  Wat een domme discussie hier! Dit politieke spelletje gaat over de rug van de kinderen en jullie trappen daar allemaal in! Echt vreselijk dat dit verhaal zo verdraaid neer gezet wordt door de linkse meute. Ze zijn niet eens aangekomen. Dit is nou precies waar het fout gaat! Foute communicatie, foute voorlichting. Net als dat verdronken jongetje! Vreselijk dat die kinderen moeten lijden onder de domheid van volwassen mensen. Volwassen mensen dus ja…. Die hun eigen kinderen in gevaar brengen

 21. Letje Lips op

  dit gebeurt helaas vaker. er wordt onderschat met hoeveel smart mensen wachten op beweging in hun situatie….wat het lasting maakt is dat er vaak geen peil op te trekken is wie naar de volgende stap in de procedure kan en wie niet. Ik ken 4 jongens die tegelijkertijd zijn aangekomen en er een nog in de noodopvang zit terwijl de rest is doorgestroomd – dat is behoorlijk frustrerend voor de achterblijver. Niet alleen omdat hij zijn vrienden mist, maar ook total niet weet wanneer hij aan de beurt komt. En dat mensen graag weggaan uit Heumensoord kan ik me erg goed voorstellen!

 22. Yvonne Paap

  caroline neem jij ze toch lekker in huis als je zo goed bent opgevoed lat wel dan ff weten als je wakker word dat alles nog in je huis staat

  • Dus omdat deze mensen vluchten zijn het automatisch criminelen? Nou ik heb er tot nu toe 6 in mijn huis onderdak gegeven en de meeste vluchtelingen zijn socialer en hoger opgeleid als de meeste die hier zo onwetend en angstig reageren.

 23. Marja van Embden

  Er moet z.s.m. goede noodopvang komen. Mensen hoeven niet als zout zakken versleept te worden, zeker geen kinderen. Goede zorg voor hen!!!! 🙂
  MAAR: Er moeten nog veel meer ambtenaren daar aan het werk om uit te zoeken welke mensen uit echte oorlogs gebieden komen en recht hebben om te blijven.

  En welke mensen er alleen met de stroom mee komen naar het ‘RIJKE’ Westen, waarin het volk steeds armer wordt.
  Dan opvang, voeding, bij komen en weer TERUG.

  En uitzoeken welke TERRORISTEN/ sympathisanten er meekomen, zoals is gebleken.
  TERUG!!

 24. Geen emotionele chantage of vieze spelletjes. Gewoon een administratieve fout. Dat kan gebeuren. Het jongetje en moeder op de foto zijn goed opgevangen. Gelukkig geen kwade opzet.

 25. De kindertjes van Sandra v/d Steen janken ook wel eens, schrijft ze. Zeker omdat ze het nieuwste en hipste mobieltje of dito sportschoenen niet onmiddellijk krijgen en dan boos gaan huilen en stampvoeten? Dat zijn natuurlijk legitieme oorzaken van groot menselijk leed in kringen van verwende burgers. En vanzelfsprekend begrijpen die dan niet dat vluchtelingenkindertjes gebukt gaan onder leed van een heel andere orde. Voor inlevingsvermogen is immers geen ruimte meer in de breintjes van dergelijke Sandra’s en andere PVV’ers.

 26. Anja Feijen

  Heel naar dat er beloftes gedaan worden, die niet waargemaakt worden.
  Maar laten we het aub ook niet groter maken dan het is. Het is een teleurstelling punt.

  • Een Leids burger op

   Inderdaad Anja, zo is dat. Maar het onderwerp leeft blijkbaar wel bij veel mensen. Al 250 reacties.

 27. Het “vrije Syrische leger” is een mengelmoes van al qaida Is en jabat al nusra en boze irakezen. Toen ik in 2008 Syrië bezocht, waren er totaal geen teken vaneen dictatuur. Moslims , druzen en christenen leven daar gebroederlijk samen. De vatbommen worden geworpen op bolwerken van de terroristen. De Syriër houden van hun president. Dat daar verschillende mensen samenleefde en toeristen welkom waren is dat een dictatuur? De terroristen van fsa willen net als die andere een strengere islamitisch Syrië. Lees is een keer over de syrie van voor de oorlog

  • Piet Pekelharing op

   U heeft zich goed laten inpakken door de propaganda van het regime.

  • Piet Pekelharing op

   Met dezelfde redenering zou je kunnen betogen dat het Franco-bewind geen dictatuur was. Immers er leefden Spanjaarden, Basken en Catalanen gebroederlijk samen en vanaf de jaren zestig ontving Spanje veel toeristen. En, oh, ja, en de ETA werd als terroristische organisatie beschouwd. Dat bombardement op Guernica kon vast en zeker ook de goedkeuring van Tramalant wegdragen, want dat was een bolwerk van terroristen. Of is het bombardement ook door de linkse media verzonnen?

   • Ik heb niet veel kennis over de Spaanse burgeroorlog , maar is het niet dat dat bombardement werd uitgevoerd door de luftwaffe? Overigens ging het over Syrië niet over Spanje

    • Piet Pekelharing op

     De Luftwaffe vocht aan de kant van de nationalisten. Dit bombardement was in overleg met hen gepland. Overigens ging dit artikel over vluchtelingen waaronder kinderen die naar Leiderdorp waren gestuurd.

  • Ga eens een keer praten met de Syrische vluchtelingen uit bijvoorbeeld Aleppo.
   Jij denkt het allemaal zo goed te weten.

   • Ga is praten met bejaarden die in hun eigen stront liggen. De echte vluchtelingen zitten in Latakia een veilig gebied in Syrië onder.controle van Assad. Overgins leven daar sunni, shia moslims samen met de christenen aldaar. U ookal heeft geen weet wat in Syrië zich afspeelt.

    • Piet Pekelharing op

     Aldus de Syrische staatspropaganda. Goed om te weten dat Assad een woordvoerder in Leiden heeft.

    • Piet Pekelharing op

     Ik vind overigens dat onze AIVD niet alleen (teruggekeerde) jihadstrijders in de gaten zou moeten houden, maar ook extreem-rechtse groeperingen en voorstanders van Assad, dus ook u.

     • Extreem links niet? Zij zijn het die bewust geweld gebruiken. En ben ik maar een woordvoerder van Assad volgens u, en weet je wat daar ben ik nog trots op ook! Zijn regime strijd tenminste tegen terrorisme en voor gerechtigheid. Een pro assad demonstratie langs de wassenaarse weg zou mooi zijn.

     • Piet Pekelharing op

      Aan de laatste oprisping van Tramalant (2 april 2016, 22:25) heb ik weinig meer toe te voegen. Het is nu wel duidelijk in welke politieke hoek, hij thuishoort: de Arabische Socialistische Ba’ath-partij. Hij scheldt wel voortdurend op links, maar is zelf aanhanger van een linkse partij.

      Iedereen die de acties van de verschillende strijdende partijen in Syrië onbevooroordeeld beschouwt, hoopt dat de door hem verafgode Bashar al-Assad zich binnen afzienbare tijd in Den Haag voor het Internationale Strafhof mag verantwoorden.

     • Ik ben voor degene die tegen terrorisme strijd, en dat doet het regime van Assad. Als u zo tegen een dictatuur bent, moet u ook tegen de Europese unie zijn! Daar zitten namelijk de echte dictators. U bent geïndoctrineerd door de media, Syrië onder het bewind van Assad is absoluut GEEN dictatuur. Ik zie dan geen reden waarom Assad zich moet verantwoorden den Haag.

     • Piet Pekelharing op

      Nee, Assad is geen dictator volgens Tramalant. Verkiezingsuitslagen van 99,7%, 97,6% en 88,7% zijn uiteraard zeer geloofwaardig.

 28. Ik vind Hongarije en Turkije meer een dictatuur dan Syrië onder Assad. Maar de “dictatuur” was wel goed genoeg om de amerikanen te steunen tijdens de golfoorlog? Dit zijn feiten en totaal niets met propaganda te maken. U Piet Pekelharing bent geïndoctrineerd door de westerse media, u kijkt denk ik altijd het journaal van Nederlandse Propaganda Omroep. U loopt denk ik ook blind achter Amerika en Israel aan. Je suis assad

  • Piet Pekelharing op

   Ik loop absoluut niet achter de V.S.A. laat staan achter Israel aan. Daarnaast ben ik tegenstander van de huidige Hongaarse regering en zeker van Erdogan.

  • Piet Pekelharing op

   U heeft wel een erg simplistisch wereldbeeld: IS is fout, Assad vecht tegen IS, dus Assad is goed. En voorheen: Saddam Hoessein is fout, Assad vecht tegen Saddam, dus Assad is goed.

   Indien men dezelfde redenering toepast op de Tweede Wereldoorlog komt men tot de volgende conclusie: Hitler was fout, Stalin vocht tegen de nazi’s, dus Stalin was goed.

 29. Piet Pekelharing op

  Volgens Tramalant (2 april 2016, 15:16) houden Syriërs van hun president. Dan zal hij wel zeer teleurgesteld zijn door de verklaring die een aantal vooraanstaande alawieten (niet te verwarren met alevieten) die vandaag door de BBC naar buiten is gebracht. In deze verklaring van 8 bladzijden distantiëren de alawietische bobo’s van Assad. Zij stellen onder meer dat de legitimiteit van de regering slechts aan de hand van de maatstaven van democratie en mensenrechten kan worden vastgesteld en dat de alawieten niet moeten niet worden vereenzelvigd met de misdrijven die het regime heeft gepleegd. Ik wens Tramalant nog een prettige zondag.

 30. Daar noem je wat de BBC, doe eens wat meer research, het is het meest vrije land in het Midden-Oosten. Slechts 20procent is tegen Assad. Dat kleine deel wil een streng islamitisch revolutie! Genaamd “vrije Syrische leger” gesteund door ISIS, al qaida en Al-Nusra. De Arabische lente begon omdat ze een stelsel zoals Syrië wilden hebben(Libië, Tunesië en Egypte) Met steun aan FSA, geef je direct steun aan ISIS!! Doe research en kom erachter dat dat zo is! Support Bashar al-Assad!

  • Piet Pekelharing op

   Doe eens wat onderzoek: ISIS pleegt vijf keer zo veel aanvallen op het Vrije Syrische Leger en op de Koerdische strijdkrachten dan op het Syrische regeringsleger.

 31. Een Leids burger op

  On-topic reageren blijft voor sommigen moeilijk. De titel van dit artikel luidde:”‘Teleurgestelde vluchtelingenkinderen huilend terug naar Nijmegen.”…….

  • Piet Pekelharing op

   Ja, ik weet dat wij van het onderwerp afwijken. Toch wijken wij minder van het onderwerp af dan u denkt. U zegt het zelf: Het gaat om vluchtelingenkinderen. Indien Tramalant gelijk zou hebben (hetgeen hij niet heeft) dan waren het geen vluchtelingen. Bovendien vind ik het ontkennen van de verschrikkingen waarvoor deze mensen vluchten net zoiets als de Holocaust ontkennen. Behoorlijk ernstig dus, dat kan ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline