Reizigersbelangenvereniging Rover wil dat gemeente meer rekening gaat houden met de rol van het openbaar vervoer in haar toekomstvisie. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rover komt met eigen OV-visie voor Leiden

De afdeling Holland-Rijnland van de reizigersbelangenvereniging Rover wil dat gemeente meer rekening gaat houden met de rol van het openbaar vervoer in haar toekomstvisie. Om daartoe een steentje bij te dragen heeft de vereniging het gemeentebestuur een manifest aangeboden met daarin ‘bouwstenen voor de Leidse OV-visie’.


Voorzitter van Rover Holland-Rijnland Hans van Dam legt uit wat er in het aangeboden manifest staat.

Busstation
Één van de redenen voor de brief is het feit dat de gemeente volgens Rover bij het onderzoek naar de verplaatsing van het busstation voor Leiden Centraal nauwelijks rekening heeft gehouden met het OV. De gemeente zou het busstation naar de achterkant willen verplaatsen, terwijl het Rover het best lijkt de huidige locatie te behouden.

Geen gemeentelijke visie
Voorzitter van Rover Holland-Rijnland Hans van Dam vindt dat er geen gemeentelijke visie is omtrent openbaar vervoer. “Wij zouden graag zien dat de gemeente niet alleen reageert op ontwikkelingen vanuit de provincie en de NS, maar ook vanuit de duurzaamheidsagenda nadenkt hoe het het OV willen laten functioneren. We willen dat er wat betreft OV een consistent beleid gaat ontstaan.”

Station Merenwijk
In het manifest geeft de vereniging verder adviezen om de steeds verder toenemende drukte op de Leidse stations te beteugelen. Mogelijkheden daartoe zouden meer ingangen naar de perrons zijn en een extra station in de Merenwijk. Rover heeft overigens vooralsnog geen klachten ontvangen over de defintief gesloten toegangspoortjes in Leiden Centraal.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×